JDPtv u četvrtak, 30. aprila, u 21h, na Youtube kanalu i sajtu jdp.rs emituje predstavu Drama o Mirjani i ovima oko nje, Ivora Martinića, u režiji Ive Milošević.

Reprize su u petak 1. i subotu 2. maja u 21h i u nedelju 3. maja u 18 i 21h. Predstavu emitujemo zahvaljujući ljubaznosti RTS-a koji je vlasnik prava.

Savremeno delo mladog dramskog pisca iz Zagreba Ivora Martinića prikazuje život koji vode Mirjana i oni oko nje, provodeći svoje dane mirno, u teskobnoj svakodnevici, uobičajenim banalnim brigama, bez mnogo uzbuđenja i strasti.

Pročitajte i ovo: EMA, omiljena komedija Džejn Ostin o potrazi za savršenim parom i srećom do kraja života

Suptilnim sredstvima oni uspevaju da nam otkriju koliko taj život – baš kao i naš sopstveni – u sebi nosi lepote, tuge, humora, bola i poezije.

Drama o Mirjani i ovima oko nje, foto Ema Sabo

Predstava Drama o Mirjani i ovima oko nje učestvovala je na 55. Sterijinom pozorju i na festivalima u Zagrebu, Brčkom, Rijeci, Splitu i Mladenovcu.

Pročitajte i ovo: Serija ”Moja briljantna prijateljica” (sezona 2) vraća se kako bi vam slomila srce

Na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci ova predstava je osvojila četiri nagrade „Veljko Maričić“: za najbolju dramu (Ivor Martinić) i tri glumačke (Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić), a na Marulićevim danima u Splitu nagradu „Marul“ za glumu (Mirjana Karanović) i nagradu publike kao najbolja predstava u celini.

Drama o Mirjani i ovima oko nje, foto Ema Sabo

Mirjana Karanović je na Susretima pozorišta u Brčkom dobila „Gran pri“ festivala, a Marko Baćović nagradu Novosti za najbolju epizodnu ulogu na Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija LITTLE FIRES EVERYWHERE sa Kerry Washington i Reese Whiterspoon u glavnim ulogama

Predstava u kojoj igraju Mirjana Karanović, Jelena Petrović, Branka Petrić, Marko Baćović, Anđelika Simić, Feđa Stojanović, Cvijeta Mesić i Bojan Lazarov, premijerno je izvedena na sceni Teatra „Bojan Stupica“ 18. februara 2010.