Čekajući momenat kada će ponovo početi sa igranjem predstava, Jugoslovensko dramsko pozorište odlučilo je da ostane u kontaktu sa svojim gledaoocima na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće.

Zato će od četvrtka 26. marta, na Youtube kanalu (Jugoslovensko dramsko pozoriste) i sajtu jdp.rs emitovati snimke predstava.

Prva predstava koju ćemo imati prilike da pogledamo je Hadersfild, Uglješe Šajtinca, u režiji Aleksa Čizholma, sa nezaboravnim Nebojšom Glogovcem u glavnoj ulozi.

Pročitajte i ovo: Novi film Romana Polanskog OPTUŽUJEM otvara prvi besplatni online filmski festival MOJ OFF

Početak striminga je u 21h. Istu predstavu imaćete priliku da gledate naredna tri dana, u petak 27, subotu 28. i nedelju 29. marta, takođe, u 21h.

Goran Šušljik i Nebojša Glogovac, Hadersfild, foto Nenad Petrović
Goran Šušljik i Nebojša Glogovac, Hadersfild, foto Nenad Petrović

Novu predstavu gledaćete narednog četvrtka 2. aprila. Takođe, u 21h, emitovaće se predstava Bure baruta, Dejana Dukovskog, u režiji Slobodana Unkovskog.

U četvrtak, 9. aprila, emitovaće se predstava Skakavci, Biljane Srbljanović, u režiji Dejana Mijača, dok je u četvrtak, 16. aprila, na programu JDP TV-a predstava Mletački trgovac, Viljema Šekspira, u režiji Egona Savina.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija LITTLE FIRES EVERYWHERE sa Kerry Washington i Reese Whiterspoon u glavnim ulogama

Sve predstave biće reprizno emitovane i naredna tri dana po premijernom izvođenju (premijere će biti u četvrtak, a reprize u petak, subotu i nedelju).

Ostanite kod kuće! Budite odgovorni prema sebi i zajednici.

#OstaniKodKuce