Gemoterapija je kombinovani sistem koji podrazumeva fitoterapiju i homeopatiju.

Njen začetnik je belgijski lekar Pol Henri, koji je 1956. godine predstavio francuskoj naučnoj javnosti posebno terapeutsko tumačenje upotrebe biljaka.

bud-416110_1280Specifičnost novonastale discipline je prvenstveno u tome što ona insistira na upotrebi isključivo onih delova biljaka koji su u začetku, pupoljaka, mladih grančica, žilica korena, itd. Iz ovih delova biljaka, koje su tek u začetku, izvlači se mnoštvo korisnih sastojaka koji se razvijaju u biljnom organizmu.

U tim mladim izdancima aktivni princip (hormon rasta, matične ćelije) zastupljen je u mnogo većoj meri nego u zrelim biljkama i on podstiče resurse za njihov razvoj. Gotov proizvod nastaje ubacivanjem mladih izdanaka biljke u alkohol i glicerin, što se naknadno filtrira i rastvara u glicerinu te se u krajnjem obliku javlja kao glicerinski macerat.

Svi preparati proizvedeni na ovakav način, upotrebljavaju se za sve hronične bolesti i njihova primena nema nikakvih kontraindikacija, sem ukoliko postoje alergije na neku od biljaka – kod upala sinusa, alergija, astme, hormonskih poremećaja, artroze, poremećaja rada digestivnog trakta, svih oblika detoksikacije, mršavljenja, celulita, reumatskiha oboljenja otoka, gihta, dijabetesa, masne i zatrovane jetre, drenaže, bubrežnih problema, problema očiju i zuba, menopauze, valunga, nervoze, disfunkcije štitne zlezde, kancera, poboljšanje imunog sistema itd.

Primena je širokog spektra, a preparati se upotrebljavaju po dva do tri meseca bez prestanka, zatim se pauzira oko desetak dana, pa ponovo sve do potpunog izlečenja a ne samo do nestanka simptoma.

Gemoterapiju mogu koristiti i mala deca bez ikakvih problema.

Ovi biljni rastvori imaju blagotvorno dejstvo i kod problema anksioznosti, napada panike i drugih psiholoških problema koji se manifestuju kroz telo, na primer psorijaza, dermatitis, eritem, nesanica, nesigurnost i vrtoglavica, loša probava i diureza.

Biljke se gaje na biološkoj farmi u Italiji na Toskanskim Apeninima. Farma je zakonski zaštićena strogim propisima Evropske unije za organski teren a samonikle biljke su pod striktnom kontrolom.

Same kapi se takođe nabavljaju iz Italije.

Individualna kombinacija preparata određuje se nakon razgovora sa Draganom Lombardeli, novom članicom našeg tima koja je završila obrazovanje na Institutu Riza, u Bolonji i stekla diplomu holističkog terapeuta.

***

Autorka teksta: dr Dobrinka Arbanovski, internista i specijalista kvantne medicine, Holitimed