U petak, 24. juna, sa početkom u 20.30, u Tašmajdanskom parku, održaće se pretpremijera predstave za dva klavira i dva glumca, pod nazivom Opasne veze.

Ulaz slobodan!

Predstava ili performans, kako vam drago, rađena je u koprodukciji UK Parobroda sa Filmstreet-om.

Koncert za dva klavira i dva glumca ili pozorišna predstava sa 2 klavira i 2 glumca „Opasne veze“ po tekstu Šoderloa de Lakloa. Muziku u ovom svojevrsnom performans-mjuziklu uradio je LP duo, a Sonja Lončar i Andrija Pavlović po prvi put nastupaju i kao glumci uz zvezde predstave Aleksandru Janković i Vladu Aleksića.

Opasne Veze sadrže u sebi svu filozofiju svirepe ljubavi, svu zloupotrebu uma, u jednom dokonom I dotrajalom svetu uvelog srca I otupelih osećanja . Markiza de Mertej i Vikont de Valmon, ljubavnici koji žive za ljubav, a nesposobni da vole, tipični su predstavnici tog društva, perverzna bića kojima je duh iskvario I skamenio srce.

Oboje uživaju kvareći jednu bezazlenu devojku, nastoje da sredstva kojim uproprašćuju svoje žrtve budu što složenija I neobičnija, naslađuju se gledajući kako se njihova žrtva koprca u tragičnoj borbi koja je slama i uništava.

Filmstreet, letnji festival uličnog bioskopa nakon uspešnog eksperimenta da filmu pridruži i Beogradu nedostajući segment konkurencije pozorišta na otvorenom, organizuje pretpremijeru ove predstave, koja će svoj pozorišni život nastaviti na jesen, ali je svakako najveće letnje iznenađenje. –

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.