10 DANA BEZ MAME (10 DAY WITHOUT MUM)

U bioskopima od 3. septembra 2020. godine

Režija: Ludovic Bernard

Uloge: Aure Atika, Alexis Michalik, Laurent Bateau, Alice David

Scenario: Ariel Winograd, Mariano Vera, Juan Vera

Žanr: Komedija

Sadržaj: Antoan je šef službe za ljudske resurse. Bavljenje ljudima je ono u čemu je dobar ali kad njegova žena, preopterećena obavezama, odluči da iznenada ode na odmor i ostavi mu u amanet održavanje kuće i njihovo četvoro dece, on misli da to neće biti previše teško. Ali, Antoan nije dobro procenio haos koji četvoro dece mogu da naprave…

KRALJ OSTRVA (THE KING OF STATEN ISLAND)

U bioskopima od 10. septembra 2020.

Režija: Judd Apatow

Uloge: Pete Davidson, Marisa Tomei, Bill Burr, Bel Powley, Maude Apatow i Steve Buscemi

Žanr: komedija

Scenario: Judd Apatow, Pete Davidson, Dave Sirus

Producenti: Judd Apatow, Barry Mendel

Izvršni Producenti: Pete Davidson, Michael Bederman, Judah Miller

Studio: Universal

Džud Apatov je tokom svoje karijere pomogao da čitav niz mladih, talentovanih komičara ostvari svoje prve važne uloge na velikom platnu, među kojima su Stiv Karel, Set Rogen, Džona Hil, Džejson Segel, Kristen Vig, Ejmi Šumer i Kumial Nanđani.

Ovog leta je pred nama osvežavajuća komedija o ljubavi, gubicima i smehu na Staten Ajlandu, sa Pitom Dejvidsonom u glavnoj ulozi, momkom koji se probio u emisiji “Saturday Night Live”.

Skot (Dejvidson) je imao smetnje u razvoju još od svoje sedme godine, kada mu je poginuo otac, vatrogasac. Sada je na sredini dvadesetih godina i malo toga je postigao jureći svoj san, da postane tatu majstor.

Dok njegova mlađa, ambiciozna sestra (Mode Apatov) odlazi na koledž, Skot i dalje živi s majkom, iscrpljenom medicinskom sestrom iz Hitne pomoći, (oskarovka Marisa Tomej).

Skot dane provodi tako što puši travu i druži se sa ekipom. Tu su Oskar, (Riki Velez), Igor (Moizes Arijas)) i Riči (Lu Vilson), a potajno se viđa sa drugaricom iz srednje škole, Kelsi (Bel Pauli).

Međutim, kada njegova majka počne da se viđa sa brbljivim vatrogascem, Rejem (Bil Bar), to započne niz događaja koji će Skota naterati da se izbori sa svojim bolom i napravi prve korake ka odrastanju i napredovanju u životu.

Jedna od zvezda u filmu je i Stiv Bušemi. On je vatrogasac veteran, koji Skota uzima pod svoje. Pored njega je tu i Pamela Adlon, kao Rejeva bivša žena Đina.

Film je režirao Džud Apatov (Haos u najavi, Zaglavilo se, 40 banki a nevin), a scenario je delo Apatova, Dejvidsona i pisca SNL-a, Dejva Sajrusa. Producenti su Apatov, za svoju kuću “Apatow Productions” i Beri Mendel. Ovaj duo je zajedno već producirao The Big Sick, film nominovan za nagradu Oskar, kao i Deveruše, Ovako je sa 40, Haos u najavi i Funny People.

RAT S DEKOM (WAR WITH GRANDPA)

U bioskopima od 17. septembra 2020.

Režija: Tim Hill

Uloge: Robert De Niro, Marisa Tomei, Christopher Walken, Eugene Levy

Scenario: Lisa Addario, Tom J. Astle

Žanr: komedija, porodični

Studio: Dimension films

Sadržaj: Piter (Ouks Fegli) i njegov deka Džek (Robert Deniro) bili su veoma bliski, ali kada se deka useli kod njegove porodice, Piter je prisiljen da se odrekne svoje najvrednije imovine, spavaće sobe. Piter ni od čega neće prezati kako bi povratio svoju sobu, smišljajući s prijateljima niz smicalica kako bi ga isterao.

Ali, deka se ne predaje tako lako i vrlo brzo dolazi do sveopšteg rata.