Ako bi trebalo da izdvojim samo jedan razlog za gledanje filma inspirisanog životom holivudske filmske dive Džudi Garland, onda bi to svakako bila interpretacija glumice Rene Zelveger.

Glumica koju dobro znamo i pamtimo po nezaboravnoj, romantičnoj sagi o šarmantnoj Bridžit Džons, već je pokazala svoje zapanjujuće pevačke i izvođačke veštine u mjuziklu Čikago, reditelja Roba Maršala, ali ovde je nadmašila pomenutu interpretaciju, jer je već nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glumicu u dramskom domenu.

Film Džudi dočarava gledaocima jednu od poslednjih pevačkih turneja filmske i pevačke dive, jednu od mnogih na koju je tokom svoje koliko uspešne, toliko i nesrećne karijere bila prinuđena da bi zaradila nešto novca.

Pročitajte i ovo: Preporuka: The Outsider – pakleno jeziva triler serija rađena prema romanu Stivena Kinga

Džudi Garland postigla je planetarni uspeh glavnom ulogom u čuvenom filmu Čarobnjak iz Oza (1939). U svet glume ušla je još kao devojčica. Kroz film vidimo kakvim mukama i torturama je bila izložena, slobodno se može reći čak i zlostavljana, od strane holivudskih producenata, koji su je izrabljivali od detinjstva. Prešla je sama trnovit put do holivudskog trona, da bi se s njega strmoglavila u blato potpune bede, beznađa i odbačenosti od svih, producenata, porodice i publike koja je obožavala.

Pročitajte i ovo: Serija Hidden – briljantna krimi drama koja će vas zakucati za fotelju od prve epizode

Zbog ne baš jednostavnog karaktera i opšte poznate nepouzdanosti, kako se u filmu navodi, Džudi Garland naporno je radila ostatak karijere.

Džudi počinje turnejom, a zatim pričom uranja u dušu izmučene dive, zalazi duboko među duhove njene prošlosti, večitu borbu sa nesigurnošću i ličnim strahovima.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija Deadwater Fell, mračni triler sa Dejvidom Tenantom (Broadchurch) u glavnoj ulozi

Divan, emotivan film. Toplo preporučujem da ga pogledate jer Rene Zelveger svojom izvedbom sasvim sigurno zaslužuje Oskara i jedna od najvećih favorita.

Džudi je, takođe, nominovana za Oskara za najbolju šminku.

Reditelj filma Džudi je Rupert Gold.