Odličan film, pravi ženski!

Sjajna priča o ženi, jednoj od nas, iako tako ne izgleda na prvi pogled.

Sa jedne strane, neprikosnovenoj divi, a sa druge, nežnoj i ranjivoj duši, sa svim njenim vrlinama i manama, strahovima, ograničenjima, kompleksima, stremljenjima, žudnji, željama, pogrešnim i dobrim odlukama i izborima, očajničkoj i neprestanoj potrazi za ljubavlju i potvrdom vrednosti, osećaju krivice koji je progonio do sudnjeg dana.

Dalida je uspela da postigne najveći svetski uspeh zahvaljujući svom talentu i napornom radu. I dok su sve žene na ovom svetu htele da budu kao ona, sve što je Dalida želela u tom trenutku bilo je da se uda i da bude sasvim obična žena, koja će čekati muža da dođe kući s posla i gajiti porodicu.

Jer tako su joj rekli da treba, da bez toga nije ostvarena i dovoljno dobra žena.

Žarko je želela da bude majka, a kad je zatrudnela, svojevoljno se odrekla ploda jer je smatrala da nije zatrudnela sa ”pravim” muškarcem, nesvesna činjenice da život ne funkcioniše po principu ”tako treba” i ”pravi” i ”nepravi”, već kad dođe vreme, stvore se pravi uslovi i kad je čovek spreman.

Od najranijeg doba progonjena osećajem neadekvatnosti, nedovoljnosti i krivice jer beše ružno pače u svojoj okolini, a znamo kak deca znaju da budu okrutna kad se neko razlikuje od ostalih, naime, imala je problema sa vidom i nosila je naočare sa velikom dioptrijom, samo na takve partnere je i nailazila, neadekvatne, nedovoljno dobre za nju i destruktivne, koji su joj nametali dodatni osećaj krivice.

Očajnički je žudela za stalnom potvrdom vrednosti, da je primate, vide, jer je kao dete bila odbačena od svojih vršnjaka. Nije vredelo što se pretvorila u najlepšeg labuda kada je odrasla, glad za ljubavlju je neutaživo progonila i oterala u anoreksiju.

Sav spoljni uspeh, ogroman, veliki, internacionalni, karijera duga 25 godina, svetska slava i bogatsvo, ipak, nisu uspeli da nadomeste unutrašnju prazninu stvorenu u detinjstvu. Sjajna priča o ženi, nedostižnoj divi i jednoj od nas.