Ženska psihologija je orah težak za slomiti. Mnogi su zube lomili, ali nisu uspeli da ga slome.

Baš iz tog razloga, odabrali smo za vas, dragi naši (potencijalni) partneri, 18 filmova koji mogu da vam pomognu da lakše prodrete u srž ženske psihologije i načina razmišljanja. Pre svega, da razumete unutarnji svet žene.

Naravno da vam ovi filmove neće dati baš sve odgovore na nepoznanice koje vas muče, ali, u svakom slučaju, mogu da vam pomognu da razlučite otkud mnoga nerazumevanja među polovima. Ipak smo drugačiji. Mi, žene, dolazimo s Venere, a vi, muškići, sa obožavanog nam Marsa.

Filmovi, koje vam predlažemo da pogledate vrlo su različiti, kako po temama, tako i uglovima sagledavanja stvari. Neki su tužni, drugi komični i naivni, a treći vrlo ozbiljni jer duboko zadiru u psihologiju ličnosti.

U svakom slučaju, svaki od njih predstavlja posebnu stranu i ugao sagledavanja ženske ličnosti. Potrudite se da ih sve redom pogledate i uskoro će vas Sunce obasjati jer ćete bolje razumeti žene, konačno saznati šta zapravo žele, a time i beskrajno zavoleti, kao nikada pre.

Dnevnik Bridžit Džons

 

Mnoge žene priznaju da izvesne scene iz ovog filma izgledaju kao dokumentarac baziran na njihovim životima.

Slatki Novembar

 

Ovaj film je odličan vodič za razumevanje ljubavnih izbora koj žene prave i razloga koji stoje iza njih.

Velike oči

 

Ako ste zbunjena žena, koja dozvoljava svom partneru da je ugnjetava, ovo je film za vas.

Obrazovanje

 

Priča o naivnoj devojci, koja odrasta u mladu ženu, spremajući se da živi u okrutnom svetu odraslih. Iako zaplet ne nastaje ni nasiljem, ni smrću, film je prava tragedija. Tužno, ali mnogo žena mora da se nosi sa sličnim iskušenjima tokom odrastanja.

Nesrećna Jasmina

 

Glavni lik filma Vudija Alena je Jasmina, zabavna žena, pomalo čudna i potpuno očajna. Film je sjajan primer toga šta žena misli, kako se oseća i šta radi nakon gubitka onoga što joj je bitno, bez obzira na to da li je u pitanju muž, posao, bogatstvo ili sve zajedno navedeno.

Laggies

 

Glavna ideja filma je tužna činjenica da žena ponekad ne zna šta želi u životu. Problem može biti u načinu vaspitanja i odrastanja. Razuzdane adolescentkinje ponekad se razmeću stvarima kojima ne bi trebalo – napadima besa, naglom promenom odluka, odbijanjem da se udaju ili da preuzmu odgovornost na sebe.

Čudesna sudbina Amelije Pulen

 

Ovaj film poznat je po svojoj nežnosti i bajkovitosti. Obratite pažnju na jednu određenu situaciju, u kojoj se našla gotovo svaka žena na planeti, a to je kada Amelija pokušava da iznađe opravdanje Ninovog odsustva, pomišljaju da je razlog tome teroristički napad, pljačka banke, sovjetske bojeve glave i svakojake druge slatke gluposti, samo ne ono što je pravi razlog.

Avgust u okrugu Osejdž

 

Čini se da je centralna tema filma ponovno okupljanje porodice i njena isceliteljska moć, a onda se dešava sasvim suprotno. Saznaješ da u životu najviše mogu da te povrede najbliži.

Kejt i Leopold

 

Iako su neke scene previše bljutave, film verno prikazuje šta žena želi od svog Princa na belom konju. Nošenje zlatnog plašta svakako nije dovoljno.

Hrabra Merida

 

Ne možemo a da ne pomenemo ovaj crtani film jer predstavlja mnogo više od priče o princezi i njenoj adolescentnoj pobuni. Ovaj film je jedna od najdirljivih priča o odnosu deteta i roditelja. Pokazuje koliko je ponekad teško prihvatiti tuđe odluke.

Praznik

 

Zaplet je vrlo jednostavan. Dve žene, različitih prioriteta, ali sa istom životnom željom i potrebama, da žive srećno do kraja života. Ključ je voljeni, pouzdani partner, na koga mogu da se oslone i koji ih nikada neće izneveriti.

Pravna plavuša

 

Treba li reći još nešto o ovom filmu sem, NIKADA ne potcenjuj ženu?!

Šta žene žele?

 

Zaključak, spoznaj ženu da bi je više voleo. I, naravno, ne potcenjuj je!

Malena

 

Lepota se ne prašta, dokazano bezbroj puta. Ovo je priča o lepoti žene, koja postaje prokletstvo i kazna, donoseći joj samo razočarenje, bol i patnju.

Iščezla

 

Da bi se razumeo kompleksan profil ličnosti žene, porebno je sagledati i njenu mračnu stranu. Film govori o tome koliko podmukla i zlonamerna žena može da bude kad je pobređena. Poenta – ne varaj, odrasti, mali, nesigurni dečače!

Pod Suncem Toskane

656155-650-1455019786-16

Film posvećen ženama koje ne veruju ni sebi ni muškarcima. Nežan kao toskanski povetarac i sočan kao lokalni grejpfrut. Kao i glavna junakinja, svaka je žena bar jednom pomislila da napusti sve i ode negde daleko, gde večno Sunce sja, kupi sebi jednu malu kućicu i živi srećno i zadovoljno do kraja života.

Na sedmom nebu

 

Ova priča će vam pomoći da razumete prirodu ženske ljubavi, koja ponekad može da izgleda kao čudan i nerazumljiv osećaj.

Voli me, ne voli me

 

Žene definitivno imaju bujniju maštu od muškaraca. Ponekad su kadre da kreiraju sopstvenu verziju stvarnosti i da je se čvrsto drže, pretvarajući ljubav u noćnu moru. Obavezno pogledajte ovaj film! Uzbudljiviji je od melodrame.