PROVOKATIVAN, EROTIČAN, FILM KOJI POMERA GRANICE BIOSKOPSKOG UŽIVANJA

Bajka za odrasle ispunjena besom, ljubavlju i usamljenošću, telesnom borbom, koristeći neobične fizičke metafore da opiše emocionalno stanje glavnih junaka. Dovoljno je reći da je priča usredsređena na Aleksiju koju igra izvanredna Agata Rusel prošle godine, dugo nakon završetka Kanskog festivala bila glavna tema. Od danas je ova telesna, horor bajka u bioskopima.

Nakon niza nereazjašnjenih zločina, otac se ponovo povezuje sa sinom koji se vodi kao nestao već deset godina. Titanijum: Metal veoma otporan na toplotu i koroziju, sa legurama visoke zatezne čvrstoće.

Glavna junakinja u filmu je Aleksija, divlja i kompulsivna plesačica koja se nalazi u središtu delirijusmkog horora o telu, francuske filmske rediteljke Žulije Dukurno „Titan“, nazvanog po titanijumskoj pločici koja je ugrađena u Aleksijinu lobanju nakon saobraćajne nesreće u detinjstvu.

Žulija Dukorno, koja je i prethodnim ostvarenjem „Sirovo“ (Raw) pred publiku izenla kontroverzan film, prošle godine je na veoma neobičan način, kada je moderator Spajk Li preuranjeno Žuliju proglasio pobednicom kanskog festivala, pobrala sve najbolje kritike za svoj film „Titan“.

U drugoj glavnoj ulozi pored Agate Rusel je i Vensan Lindon, koji, takođe, pokušava da kroti svoje telo, te su u filmu paralelno prikazane dve telesne transformacije – Aleksijine i Vensanove.

Film „Titan“ je od danas na velikim platnima širom Srbije.