Čileanski producent i reditelj Pablo Laren prošle godine predstavio se svetu sa čak dva nova naslova, oba inspirisana stvarnim istorijskim događajima.

Nerudu je beogradska publika imala prilike da pogleda u toku novembra na festivalu Slobodna Zona, a u program FEST 45 Gala dolazi dugo očekivana Džeki, potresna biografska priča o jednoj od najintrigatnijih žena u istoriji.

Žaklin Buvije, Džeki Kenedi ili Džeki Onazis ostala je upamćena zbog svog istančanog stila i misterioznog osmeha, a maestralna Natali Portman je upravo zbog uloge u kojoj tumači nekadašnju prvu damu nominovana za Oskara.

Čuvenu Džeki igralo je već nekoliko različitih glumica, a njena životna priča bila je predmet brojnih dokumentarnih filmova i televizijskih drama. Zanimljivo je, ipak, kako je Larenova Džeki jedino od ovih ostvarenja u potpunosti posvećeno samo impresivnoj ženi tragično stradalog američkog predsednika.

U filmu Džeki Pablo Laren je odabrao da se bavi danima nakon atentata na njenog supruga, događaja zapamćenog između ostalog po ružičastom Šanel kostimu isflekanom svežom krvlju. Posebna pažnja posvetiće se kostimu, budući da je Džeki bila modna ikona, simbol sofisticiranosti i staloženosti. Čitav projekat je inicirao i producirao dugogodišnji saradnik Natali Portman, reditelj Daren Aronovski, a osim poznate američke glumice, u filmu će se pojaviti još i Piter Sarsgard i Džon Hurt.

Projekcije filma Džeki u Sava centru:

03MAR

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

04MAR

Vreme: 13:30
Cena: 300 RSD
Sava centar