Od četvrtka 22. juna u naše bioskope stiže fantastična filmska priča o životu jednog od najboljih i najkontroverznijih umetnika u istoriji čovečanstva, Salvadora Dalija. Film „DALILEND“ (DALILAND) otkriće nam detalje iz bogate karijere i intrigantnog privatnog života čoveka koji je zadužio svet svojim delima, od platna koje slikao, preko mode do kreiranja vizuelnog identiteta svetskih brendova.

Neprevaziđeni glumac, ser Ben Kingsli, na iskren, emotivan i lucidan način tumači lik velikog slikara, dok je Barbara Sukova, na podjednako autentičan način predstavila lik Dalijeve supruge, najveće životne podrške i večite muze, Gale. Imaćemo priliku da zavirimo u živopisan svet boja, u tajne koje su se krile iza velikih dela, ali i da saznamo sa kakvim se strahovima suočavao čovek nemerljivog talenta.

„DALILEND“ priča priču o poznim godinama neobičnog braka između umetnika Salvadora Dalija i njegove suruge Gale, u vreme kada njihova naizgled nepokolebljiva veza počinje da puca. Radnja se odvija u Španiji i Americi 1973. godine, a priča je ispričana kroz prizmu Džejmsa, mladog asistenta slikara, koji želi da se proslavi u svetu umetnosti dok pomaže ekscentričnom i živahnom Daliju da se pripremi za veliku izložbu u Njujorku.