Film “Dalida”, francuske rediteljke Lize Azuelos, biće prikazan u okviru programa Fokus Evropa, na ovogodišnjem FEST-u.

Liza Azuelos je francuska rediteljka, scenaristkinja i producentkinja marokanskog porekla. Ćerka francuske pevačice i glumice Mari Lafore, ovoga puta nam donosi priču o jednoj od najpoznatijih francuskih pevačica i jednoj od poslednjih diva – Dalidi.

Liza Azuelos, poznata je po ostvarenjima “Un moment d’éragement”, rimejku istoimene komedije iz 1977. godine, sa Vinsentom Kaselom u glavnoj ulozi, kao i po uspešnoj komediji o odrastanju “LOL”, od koje je kasnije napravljen rimejk istog naslova u holivudskoj produkciji, takođe u režiji Azuelosove.

“Dalida” prati turbulentan život slavne pevačice koja je pevala na preko deset jezika, osvojila najznačajnije, svetske muzičke nagrade i priznanja, ali i isto tako nije imala sreće u privatnom životu što je dovelo do njene prerane smrti 1987. godine. O značaju i popularnosti Dalide u prilog govori da se njen spomenik nalazi u središtu Monmartra, najpoznatijeg umetničkog kvarta na svetu. “Dalida” je ujedno i spektakl, pored toga što je intimni portret velike zvezde i pokušava gledaocima da prikaže i drugu stranu medalje. Scenario za film “Dalida”, napisan je po romanu Dalidinog mlađeg brata Orlanda.

Uz poznatije kolege iz Italije i Francuske, na čelu sa poznatim glumcem i rediteljem Vinsentom Perezom, Sveva Alviti u naslovnoj roli čini glumačku podelu filma “Dalida”. Svevi Alviti, mladoj i relativno nepoznatoj italijanskoj glumici, kritike već prognoziraju veliku karijeru, što u Italiji, što u Francuskoj, nakon filma “Dalida” gde debituje  u francuskom filmu.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.