Muškarci danas postaju ugrožena vrsta.

Jeste, ima tu i favorizovanja devojčica od strane učiteljica još od ranoškolskog uzrasta i kasnije žena od strane agresivnog feminizma, ali to nisu opravdanja.

Filip Manja, lekar kineske tradicionalne medicine

Muškarci su jednostavno pasivni i nezainteresovani da preuzmu stvari i rade na sebi. Gde god se okrenem, seminari, edukacije, svuda su 70-80% žene. Mnogo su samosvesnije i motivisanije da rade na sebi.

Pročitajte i ovo: Kako da ostvarimo vezu u kojoj ćemo se osećati kao celovita ličnost i slobodno voleti?

Devojke u 20-tim već bivaju “osvešćene”, a da nađu osvešćenog muškarca svojih godina ravno je džekpotu.

Pročitajte i ovo: Koje kvalitete ima pravi zavodnik?

Momci, ako ne mislite da izumremo, moramo da radimo. Ako ste tinejdžer ili u 20-tim, kucajte na YouTube RSD (Real Social Dynamics), birajte ko vam od instruktora leži (Tyler, Julien, Madison, Max…) i naučite kako se barata sa ženama.

Znam, sve su nafurane, uobražene, gledaju pare i kola, tako sam i ja mislio u vašim godinama, sve dok nisam video da sve i da jesu takve, to je apsolutno irelevantno – ako ti dovedeš sebe u red i napraviš kvalitetnog muškarca, ta ista će se uvijati oko teba kao cica-maca, ako će te takve uopšte tada zanimati.

Pročitajte i ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Naučite, od “banalnih” stvari, kako da stojite kad pričate sa ženom, šta da pričate, pogled, glas, intonacija, preko govora tela, dinamike razgovora, dodira, logistike, pa sve do dubljih, suštinskih stvari koje vas čine ostvarenim, a time i privlačnim, muškarcem – da imate svoju životnu misiju i da pristajete samo na najbolje.

Pročitajte i ovo: Ljubav na prvi pogled – da li je stvarna ili samo varka?

Za muškarce u ovoj fazi preporučujem i knjigu “The way of the superior man” iz koje ću svoje omiljene citate postavljati ovih dana na Story.

Igrice, sport i druženje, sve je to OK, ali vremena su izazovna, a prilike velike, mora se učiti, sve su manje šanse da će doći samo od sebe. A stav “Što mi treba da se menjamo, vidi kakve su one, što se one ne promene?’’

Pročitajte i ovo: Rast počinje kad napustimo zonu komfora

Pa, iz dva razloga:

#1 Jer si muškarac i priroda muškog principa je da inicira i menja

#2 Jer želiš da budeš najbolji mogući i kontrolišeš svoj život.

Džaba ti brada i lažni mačoizam, ako si unutra golobrad i uplašen.