Od četvrtka do nedelje održaće se VIII Festival srpske kulture u Istri, tradicionalna manifestacija koja je ove godine posvećena Danilu Kišu, srpskom piscu, autoru zbirke pripovetki ,,Grobnica za Borisa Davidovića”, između ostalog.

Kao i svake godine, u sklopu programa, gosti će biti poznati slikari, umetnici i autori, poput Mime Karadžića, Nikole Đurička, književnice Sanje Domazet, muzičara Aleksandra Šarčevića (Bend Maljčiki) i Miodraga Jakšića (ARTE umetnička grupa Beograd).

landscape-463803_1280

Koncert Maljčika

Sam VIII Festival srpske kulture u Istri će biti otvoren u četvrtak, u SKUC-u, odnosno, Srpskom kulturnom centru u Istri i Maksimijanovoj 12, međunarodnom likovnom kolonijom “Sjećanje na Danila Kiša” grupe autora. Službeno otvaranje na istom mestu je predviđeno u 19 sati grupnom izložbom slika akademskih slikarki Irene Ferk, Teodore Balabanović, Svetlane Cece Krstić i Ivane Vukajlović Simić, predavanjem ,,Danilo Kiš čovek koga je boleo život” prof. Sanje Domazet, i dramskim prikazom ,,Život i delo Danila Kiša”, i nastupom KUD-a Sv. Nikola – pevačke etno grupe Prosvjeta Pododbor Rijeka. Završnica programa u četvrtak održaće se u pulskom Rock caffeu koncertom Maljčika, koji će se ponoviti i u subotu.

,,Ubiti Zorana Đinđića”

Petak ujutro predviđen je za obilazak pravoslavnog hrama i parohijskog doma u Peroju, dok je u SKUC-u u 18 sati promocija knjige Gradovi, autorke Sanje Domazet Daničić, a u 20 sati pretpremijera igranog filma, komedije Gorčilo. Subotnje jutro održaće se u rovinjskom Domu kulture, a Gorčilo je u 18 sati na programu i u fažanskom MMC-u, dok je u Puli u 20 sati u Rojcu na programu kazališna predstava ,,Ubiti Zorana Đinđića” u produkciji SKC Novi Sad.

Ovogodišnji Festival srpske kulture u Istri imaće i svoj nastavak, pa je tako 19. aprila na Monte Libriću na programu promocija knjige Leto kada sam naučila da letim, autorke Jasminke Petrović, dok od 20. do 22. aprila u bioskopu Valli sledi premijerno prikazivanje filma Panama, a od 5 do 7. maja izložba ikona Gorana Stefanovića.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.