Večeras je u Sava centru pred projekciju filma Bela vrana čuveni glumac i reditelj Rejf Fajns primio počasno FEST-ovo priznanje Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo.

Naša publika je dobro upoznata sa brojnim ulogama koje je Fajns ostvario, ali i sa njegova dva dosadašnja rediteljska ostvarenja. Naime, film Koriolan otvorio je 39. FEST, a pre nekoliko godina bio je prikazan i film Nevidljiva ženaBela vrana je njegov najnoviji film u kome se ostvario kao reditelj i glumac.

Gradski sekretar za kulturu, Ivan Karl, uručio je nagradu cenjenom umetniku i obratio se sledećim rečima: „Jedan od takmičarskih programa FEST-a nosi naziv Srbija i prijatelji. FEST se bliži pedesetoj gpodini, a kada budemo pravili listu FEST-ovi prijatelji, ime gospodina Fajnsa će biti na njenom vrhu. Ovaj specijalni Pobednik nije samo potvrda pečata svetskoj kinematografiji koji je on dao kao jedna od ikona svetskog filma, već i zahvalnost za promovisanje Beograda i Srbije kao lokacije i partnera za snimanje filmova. Bela vrana je nastala ovde, a verujem da će biti još filmova gospodina Fajnsa u Srbiji. Čestitam vam i hvala vam na prijateljstvu.“

Rejf Fajns, foto FEST

Rejf Fajns zahvalio se publici na srpskom, a zatim izjavio sledeće: „Teško mi je da vam opišem koliko mi ovo znači. Bio sam dovoljno srećan da režiram dva filma u vašoj zemlji, u ovom gradu. To su bile priče koje su bliske mom srcu, ali nisu mogle da se dese bez podrške filmske zajednice ove zemlje. Ovo je ogromna čast, Srbija i Beograd i ovdašnji filmski stvaraoci su učinili ovaj film mogućim. Hvala vam i nadam se da ćete uživati u filmu.“

Ivan Karl i Rejf Fajns, foto FEST

Pred projekciju filma crvenim tepihom je prošetala autorska ekipa koju su činili glumac Oleg Ivenko, producentkinja Gabrielle Tana, kao i srpski glumci Igor Filipović, Jovo Maksić, Nebojša Dugalić i Konstantin Kostjukov.

Rejf Fajns, foto FEST
Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.