Ruke su jedna od prvih stvari koje žene gledaju kod muškaraca. Ako ste se ikada zapitali zašto žene vole muške ruke, evo odgovora!

Dobro je poznato: žene vole muške ruke. Ali znate li zašto?

Iako su fizički izgled, naklonost, samopouzdanje i držanje osnovni za privlačenje potencijalnog partnera, ruke imaju duboko značenje, stoga ne čudi što su jedna od prvih stvari koju žene gledaju kod muškarca. Zanimljivo je da što su veće i negovanije, to žene više privlače.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Ukratko, muške ruke mogu da zapale pravu vatru.

Pružaju osećaj zaštite

Bez obzira na to koliko je svaka žena kadra da se sama zaštiti i vodi računa o sebi, želi da oseti sigurnost u muškom naručju.

Pročitajte i ovo: Za koje žene brak nije dobar izbor?

Muške ruke zaista mnogo znače jednoj ženi. One postaju prvo sredstvo intimnosti, prisnosti, bliskosti i poverenja u paru, prvi kontakt kroz koji se mogu osećati (ili ne) otkucaji srca.

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Prvo što žena zamisli kada pogleda u muške ruke je to kako bi se u njima osećala!

Ako dodir deluje, tada se i ljubavna priča može razviti.

Otkrivaju ko je pred vama

Karakteristike ljudskih ruku mogu mnogo reći o osobi pred vama.

Da li grize nokte? Verovatno će mu biti teško da izrazi svoje emocije. Pored toga, možda je nesiguran, nestrpljiv, ima tremu, neurotičan. Uostalom, aljkav je.

Pročitajte i ovo: Vodič za razvedene

Da li su mu ruke isečene i povređene? Biće da je marljiv radnik. Nije lenj, ne stidi se bilo kakvog posla. Ne libi se da uzme stvari u svoje ruke. Znači, preduzetan je.

Izgledaju li poput ženinih? Jesu li možda malo preterano negovane za muške ruke? O.o. Ko zna koliko vremena posvećuje brizi o svom telu!

Pročitajte i ovo: Zašto se žalimo, čak i kada nam dobro ide

Jesu li vlažne i mlohave? Zastrašujuće.

Ukratko, ruke otkrivaju mnogo o ljudima pred nama i zbog toga one fasciniraju.

Ruke dodiruju

Ruke jedne osobe su prvo što dođe u kontakt sa drugom osobom, najpre kroz rukovanje, a potom, u nekom trenutku, i telom partnera.

Pročitajte i ovo: Šta garantuje trajanje partnerskog odnosa?

Žene ih vole jer su sredstvo kroz koje se mogu osećati voljeno, poželjno i maženo od strane svog partnera.

Isto se događa i sa drugom stranom – muškarci, takođe, obraćaju pažnju na ženske ruke i vode računa o njima, upravo zato jer su ruke ključno sredstvo za međusobno istraživanje u partnerskom odnosu.