Počeće da se pojavljuju i prve bele dlake, ali seks postaje mnogo zabavniji posle trideset pete godine – evo zašto.

Imati 35+ i nije tako loše. Naravno, potrebno je tri dana da se oporavite od mamurluka i još tri dana da izgubite kilogram, ali postoji jedna stvar koja se poboljšava sa godinama: seks.

Poznavanje našeg (i njegovog) tela i veća samosvest samo su neki od sastojaka koji aktivnost ispod čaršava čini mnogo boljom kako vreme odmiče.

S druge strane, seks je pomalo kao veliki grad za istraživanje: kada ste već bili tamo nekoliko puta, mnogo se bolje krećete njegovim ulicama.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Ovom prilikom namera nam je da vam ukažemo na sve razloge zašto ako imate 35+ treba da uživate (bukvalno) u seksu sa obe ruke.

Znate kako vaše telo funkcioniše

Prošla su vremena kada niste osećali kontrolu nad svojim telom.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Posle trideset tačno znate kako da upravljate hramom i kako da dođete do desetog sprata sa panoramskim pogledom – samo pritisnite dugme na kome piše deset, ne čekajući da neko drugi to uradi umesto nas (a otkrivši da je to veoma oslobađajuće, zar ne?!).

Ne plašite se da pitate

Ako sa dvadeset ne možeš da kažeš da ti se to ne sviđa i šta bi taj drugi trebalo da uradi za deseti sprat, sa 35+ ne samo da znaš tačno šta hoćeš, nego se i ne plašiš da pitaš.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

People photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto by Racool_studio – www.freepik.com

Znate šta je prava intimnost

I znate koliko je dragoceno pronaći je i izgraditi je, skoro sveti i magični hram koji kada jednom nađete, nikada nećete želeti da ga napustite.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Znate da vam prava intimnost sa osobom garantuje dobar seks na duže vreme – kvalitetan seks koji vredi mnogo više od bilo kog slučajnog susreta.

Woman photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto by gpointstudio – www.freepik.com

Mnogo ste više mentalno slobodni

Funkcioniše kao sa novim gradom, kada ga ne poznajete krećete se po njemu sa otvorenim mapama, a kada se upoznate sa njim, osećate se opušteno i ne samo da znate kako da stignete od A do B, već i gde ćete stati da popijete najbolji kapućino na putu.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Love photo created by standret - www.freepik.com
Foto by standret – www.freepik.com

Nema više anksioznosti

Ne morate da Guglate, da biste dobili odgovore, imate broj telefona svog ginekologa, znate kolateralne probleme vezane za ovu vrstu fizičke aktivnosti i savršeno ste u stanju da njima upravljate, ali i da ih sprečite bez previše strepnje ili straha.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Imate svoj dom

Nema više kampovanja (po tuđim stanovima) ili neudobnih položaja u autu sa ručnom kočnicom istetoviranom na kolenu, nema žalbi cimera ili poruka koje kažu „Imam prazan stan ovog vikenda“.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Naravno, i ovo je imalo svoju draž, ali da li želite da je uporedite sa udobnošću francuskog kreveta ili slobodom izbora koji komad kućnog nameštaja preferirate?

Ne plašite se eksperimentisanja

Najuzbudljivije je to što još niste otkrili sve, ali imate pravu svest o tome da možete da eksperimentišete – tačno znate gde je vaš kurs, koje su vam granice i gde želite ili ne želite da se plovite. “Hej dušo, prošetaj po divljoj strani”.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o seksu tokom menstruacije

People photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto by Racool_studio – www.freepik.com

Upoznajete svoje fantazije

Više ih se ne plašite, stavili ste ih u fioku i znate kako da ih iskoristite, kada da pustite svoje fantazije da izađu na svetlost strastvene noći i kako da ih iskoristite.

Pročitajte i ovo: Seksualne fantazije – ono što te u stvarnosti uznemiruje, u mašti te seksualno uzbuđuje

Fantazije više nisu stvari koje treba potiskivati, ali video snimci koje možete pokrenuti u svom umu kada je potrebno, konačno su postali vaši prijatelji. I to nije trivijalna stvar.

People photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto by cookie_studio – www.freepik.com

Znate da vam nije potrebna odeća da biste bili seksi

ILI savršeno telo. Vi tačno znate da je sve u vašoj glavi i da kada se osećate seksi, to osećaju i drugi, posebno vaš partner.

Pročitajte i ovo: Sporedni efekti u seksu: Gadi mi se…

Svest je ta koja vas čini neodoljivim, a razumevanje toga je veliki cilj, znači pomiriti se sa svojim telom.

Znaš šta voli

Imate više samopouzdanja sa partberovim -muškim ili partnerkinim, ženskim telom, ne plašite se da ne znate kako to da uradite, više niste nespretni i znate da li ga ono što radite čini srećnim ili ne.

Pročitajte i ovo: Koliko ste seksualno (ne)kompatibilni sa partnerom  – zašto i koliko je to bitno?

Ovo takođe donosi seksu mnogo poena, a vi takođe imate više poverenja u ovaj aspekt i samopouzdanja.