Raščišćavanje ormara može postati revolucionarni trenutak: možete ga koristiti da shvatite kako se menjate (iz sezone u sezonu).

Da li ste već promenili sezonsku odeću?

Vaša garderoba u tamnim i zimskim tonovima zahteva obnavljanje zbog porasta temperatura: vreme je da se bacite na posao sa promenom godišnjeg doba.

Pozdravite vunene džempere, duge pantalone, šalove i šešire. Sunce podseća na laganu odeću, lepršave tkanine i nežne boje koje se odlično slažu sa letnjim raspoloženjem u kojem treba da plivamo u narednim mesecima.

Ne samo promena garderobe, ovo je zlatna prilika da eliminišete višak odeće koja samo zauzima prostor.

Nije bitno da li je taj džemper odlične obrade ili suknja koju ste mnogo platili: ako taj odevni predmet niste nosili poslednje dve godine, morate ga se rešiti. Jer sigurno ga više nikada nećete obući (ne pitajte kako znam!).

Objašnjavamo zašto ćete se osećati bolje ako uklonite nekorišćenu odeću.

Deklaterisanje: oslobodite se suvišnog tereta kao u životu

Ormar možete videti kao metaforu života.

Odbacivanje i otklanjanje onih stvari koje više nisu za vas – ili nikada nisu bile deo vašeg života – znači da napravite mesta za novo, za nešto što vas zaista predstavlja, za ono što ste sada i što želite da budete.

Ovo se dešava u životu: kada evoluiramo, treba da sečemo mrtvo drvo, zatvorimo račune sa prošlošću, napravimo mesta za nešto što nam pripada.

Party photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Postavljajte sebi pitanja

Odbacivanje stvari znači postavljanje pitanja o sebi: šta mi ova odeća poručuje? Zašto bih želela da je zadržim ako znam da je ne nosim? Šta to za mene predstavlja?

Postoji odeća za koju već znamo da je nećemo nositi, a ipak je se ne možemo otarasiti. Oni imaju magnetsku moć nad nama i ne razumemo zašto.

Uklanjanje stvari je pravo vreme da se situacija preokrene.

Ta odeća takođe može da ostane u ormanu, ali ako sebi postavljate pitanja to će biti svestan izbor koji diktirate vi, a ne nešto što ne znate.

Sale photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Zapitajte se ko ste

Vreme prolazi, a godišnja doba takođe obeležavaju životne cikluse.

Zima se može završiti i možda ćete shvatiti da ste za samo jednu sezonu prešli od studentskog do profesionalnog statusa ili penzionog.

A ova uloga bi svakako zahtevala drugačiju odeću.

Trenutak promene garderobe je trenutak pitanja: ko sam ja danas? Kako se sada osećam u ovoj odeći? Da li je to isti osećaj koji sam imala prošle sezone? Ako se promenilo, šta se promenilo u meni?

Raščišćavanje stvari i postavljanje pravih pitanja moglo bi da vas odvede do novih i dragocenih uvida u vašem životu.