Postoje dve vrste ljudi – oni koji piške pod tušem i oni koji vrište od užasa pri samoj pomisli na to.

Koliko god to ludo zvučalo, mokrenje pod tušem zapravo može imati određene prednosti, tako da sledeći put kada idete pod tuš ne morate da se osećate krivim ili buntovnim zbog toga.

Evo tri glavne prednosti mokrenja pod tušem.

Health photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto by wayhomestudio, Freepik.com

#1 Ekonomično je

Ako želite da smanjite svoj račun za vodu, možda biste želeli da pokušate da piškite pod tušem.

Svaki put kada isperete toalet, potrošite oko 10 litara vode. Iako to možda ne zvuči mnogo, to je zapravo mnogo vode na duge staze, jer može dodati do stotine litara mesečno. Umesto toga, pišajte pod tušem jer troši manje vode. To, pak, znači manje račune za komunalije. Vaš bankovni račun i kanalizacioni sistem će vam biti zahvalni na tome.

Woman photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

#2 To je ekološki prihvatljivo

Prosečna osoba može da potroši više od 50 litara vode u smislu ispiranja nakon mokrenja. To znači da za samo godinu dana prosečna osoba koristi oko 15.330 litara toaletne vode. A ako proširite ove cifre na stanovništvo SAD, to znači da američka populacija svake godine ispuste oko 5 triliona litara vode.

A ako ovo primenite na druge zemlje u svetu? Astronomske brojke i u svetlu svih suša i nestašice vode, to je nečuveno rasipanje. Međutim, mokrenje pod tušem bi drastično smanjilo ovaj broj. To znači da biste za samo godinu dana uštedeli do 2.190 litara toaletne vode. Ekstrapolirajući ovo na celokupno stanovništvo SAD, to je ušteđeno 699 milijardi litara vode. Dugoročno, ovo može napraviti veliku razliku za svet i životnu sredinu.

Woman photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

#1 Više je higijenski

Iako ovo može zvučati ludo, piškiti pod tušem može biti čistije od upotrebe toaleta. Zdravstveni zvaničnici priznaju da korišćenje vode deluje mnogo bolje od korišćenja običnog toalet papira.

Takođe, određene poznate ličnosti, poput Madone, tvrde da mokrenje pod tušem može da izleči gljivične infekcije poput atletskog stopala. Takođe, niko ne može poreći da je pišanje pod tušem jednostavno i zgodno.