To je refleks kojem morate da se oduprete!

Kada primetimo da nam u kosi luta seda vlas, prvi refleks je da je iščupamo… koga nema bez njega se može… i mudro nastavljamo da se češljamo! Ovaj gest je zapravo loša ideja, jer ima direktne posledice na kožu. Objašnjenje sledi.

Image by Freepik

Koje su posledice čupanja sedih vlasi?

Oslobađanje od sedih vlasi za neke ljude znači njihovo izvlačenje poput uklanjanja vlasi ili obrva. Za početak i suprotno popularnom verovanju, ovaj čin neće imati za posledicu povećanje broja belih dlačica.

Pročitajte i ovo: Najlepše svečane frizure za sve tipove kose sa tutorijalima

U stvari, pocepana vlas je zamenjena jednim folikulom dlake, pa će stoga ponovo izrasti na istom mestu bez širenja fenomena na druge folikule.

Pročitajte i ovo: Maska za suvu kosu

Međutim, ova praksa se ne preporučuje sa stanovišta vitalnosti, jer oštećuje kožu glave. Rezultat? To će dovesti do prekomerne proizvodnje sebuma kako bi se smirila upala izazvana kidanjem vlasi. Vremenom, to može dovesti do infekcija ili čak alopecije na najosetljivijoj koži.

Image by gpointstudio on Freepik

Seda kosa, novi seksi izgled zvezda!

Stoga, pored opasne dimenzije za kožu glave, ova akcija je potpuno beskorisna. Zaista, kosa će ponovo izrasti seda. Pored toga, seda kosa je u modi.

Pročitajte i ovo: Maska protiv opadanja i za negu svih tipova kose

Kao što svedoče Andie MacDowell, Sarah Jessica Parker i Sharon Stone koje pokazuju ovaj vremenski efekat sa stilom i bez kompleksa. Na crvenim tepisima ili na naslovnicama velikih časopisa, ova prirodna boja kose više nije omerta i to je dobro.

Pročitajte i ovo: Maska za detoksikaciju kose

Zaista, ima mnogo zvezda koje krše kodekse diktata vezanih za zrelo doba žene. Nedavno je Pamela Anderson zapanjila svet tako što se pojavila bez šminke na poslednjoj ceremoniji dodele modnih nagrada. Stoga konačno možemo da smatramo da ejdžizam nije ništa drugo do loše sećanje, pa pustimo da naša seda kosa živi u miru.