Metoda za oslobađanje od stresa kojom se Kejt Midlton bavi kada se oseća pod stresom ima dokazane koristi za fizičko i mentalno zdravlje – evo o čemu se radi.

Iako u očima mnogih Kejt Midlton vodi život bez stresa, stvarnost je malo drugačija.

Supruga princa Vilijama, buduća kraljice Engleske i majka troje preslatke dece – princa Džordža, princeze Šarlote i princa Luisa – Kejt je preuzela mnoge kraljevske dužnosti, posebno otkako su princ Hari i Megan Markl odlučili da napuste kraljevsku porodicu i da se presele u Kaliforniju.

Iako u očima javnosti uvek izgleda savršeno, Kejt Midlton je nedavno otkrila da pati od teškog stresa.

Image by gpointstudio on Freepik

Na primer, tokom perioda nacionalne žalosti nakon smrti kraljice Elizabete II, princeza od Velsa je prvi put rekla da ima problema sa spavanjem zbog stresa.

Međutim, Kejt je takođe otkrila da ima metod koji joj pomaže da se izbori sa stresom i koji minimizira negativan uticaj napetosti na njeno blagostanje.

Dok neki više vole da idu u teretanu, jogu ili meditiraju, buduća kraljica je otkrila da kako bi se izborila sa stresom ide na plivanje u ledenim vodama.

Kejt Midlton se nosi sa stresom plivajući u hladnoj vodi: evo prednosti

Nije pogodno za one sa slabim srcem (ili one koji su najosjetljiviji na hladnoću), plivanje u hladnim, skoro smrznutim vodama može izgledati kao mučenje, ali u stvarnosti ima nekoliko prednosti; do te mere da su čak i Megan Markl i međunarodne poznate ličnosti obožavaoci ove prakse.

Uranjanje u ledeno hladne vode stimuliše proizvodnju endorfina, ublažava anksioznost, stres i depresiju, a istovremeno jača imuni sistem.

Objašnjavajući prednosti metode Kejt Midlton, stručnjaci kažu: „Hladna voda drži um uključenim u tom trenutku, tako da je to vrhunski oblik svesnosti. Pomaže da se postigne stanje ekstremne smirenosti dok se fokusira na dah.’’

Image by Kireyonok_Yuliya on Freepik

Nekoliko studija podržava prednosti terapije hladnom vodom za mentalno zdravlje.

Na primer, istraživanje je otkrilo da među onima koji se redovno bave plivanjem u hladnoj vodi, 43% je reklo da se zbog toga osećaju srećnije, 26% se oseća više motivisanim za obavljanje svakodnevnih zadataka, a 15% je izjavilo da se život čini lakšim.

Metoda Kejt Midlton za upravljanje stresom je stoga način koji oslobađa od stresa i koji je dobar i za mentalno i za fizičko zdravlje; stoga, možemo pokušati.