Ne bismo da dižemo paniku, niti da malerišemo, ALI ako izgleda da vaša veza ili brak plove (suviše) mirnom vodom, rizik od dosade je pred vratima. Evo kako možete da začinite svoj život u paru i dobijete novu motivaciju.

Za par se rizik posle sedenja na lovorikama i ulaska u smrtonosnu rutinu počinje osećati nakon nekoliko godina.

Radite uobičajene stvari, idete na ista mesta, družite se sa ljudima koje ste oduvek poznavali i sledite ritmove obeležene radnom nedeljom. Ukratko, rutina i navika spontano postaju deo veze, kao da su gosti koji sede uz vas dvoje na sofi kod kuće.

Dajemo vam nekoliko saveta za razbijanje dosade i vraćanje izgubljene energije.

Igrajte se (doslovno)

Igra je osnovna dimenzija kod dece, a još više kod odraslih.

U stvari, igranje vam omogućava da pronađete duh skloniji užicima para i da se odvojite od uobičajenih dužnosti koje treba poštovati unutar i izvan veze.

Igrajte se golicanjem ili zadirkivanjem, upuštanjem u iznenadne tuče jastucima ili igranjem odbojke u dvorani ili na pesku.

Pročitajte i ovo: Za jedan dan desilo se trista – ljubavna priča #1

Ako razbijete vazu, nasmejte se.

Ili upišite školu plesa! Tango je savršen za buđenje seksualne energije u paru. Mada, ni latino ples nije naivan kada je buđenje strasti u pitanju. Jer ko pleše zajedno, ostaje zajedno!

Istražite nova mesta i stvari

Da biste se izvukli iz dosade i povratili energiju u vezi, može da bude korisno da odredite vreme za istraživanje.

Pročitajte i ovo: Došao sam da ti kažem da te volim – ljubavna priča #2

Možete zajedno da posetite nova mesta, izložbe ili restorane. Za pojedinca i za par važno je iskusiti nove senzacije koje se mogu podeliti i koje mogu roditi nove misli o partneru.

Istražujući spolja možete pronaći nove skrivene strane osobe pored sebe.

Živite nova iskustva

Nova zajednička iskustva mogu vam povećati energiju u paru jer duboko neguju vezu.

Na primer, mogli biste da istražite zajedničke interese ili strasti koje biste mogli da gajite zajedno i što će podstaći sukob između vas. Jer nije loše ponekad sučelitimišeljenja i malo se posvađati.

Pročitajte i ovo: Kad se nebo spusti na zemlju – ljubavna priča #3

Fizička i mentalna strana su podjednako važne za uspeh veze, dozvolite sebi da obratite pažnju na obe strane i možete pronaći dobar balans.

O seksu

Seksualna aktivnost para rizikuje da utiče na godine koje prolaze i ako dosada takođe zavlada ovom sferom, neophodno je intervenisati.

Pročitajte i ovo: Da li je gore pogrešiti ili nikad ne probati? – ljubavna priča #4

Nema potrebe za posebnim akrobacijama ili ko zna kakvim preokretima, počnite tako što ćete sebi dozvoliti da isprobate nova mesta u kući koja nisu klasični kreveti.

Potrebno je vrlo malo da aktiviramo maštu i ponovo otkrijemo onu energiju za koju se činilo da je ispražnjena.