Varanje je pogrešno, nisko, nemoralno, (samo)ponižavajuće i (ne samo politički) nekorektno, ali ako izaberete neverstvo, barem to uradite tako dobro da ne povredite partnera. Evo saveta koji će vam pomoći da ne budete uhvaćeni.

Beskorisno je zarivati glavu u pesak. Rizik od izdaje je na stolu ako ne svakog dana, onda bar jednom u mesecu u (skoro) svim vezama.

Uhodani parovi, manje ozbiljne veze, brakovi koji izgledaju savršeni… niko nije imun jer je često zov želja previše jak da bi se ignorisao.

Nećemo se zadržavati ovde da raspravljamo o moralnosti izdaje, koja i dalje ostaje politički nekorektan gest, ali pošto je to (uzbrdo) put kojim se mnogi odlučuju da krenu, ako baš morate i želite, bar to uradite na fin i delikatan način. Ne morate da se hvalite nepoštovanjem partnera, a i sebe.

Pročitajte i ovo: Zašto varamo svoje partnere?

Predstavljamo vam paket mera za minimalizaciju štete.

Sačuvajte broj telefona ljubavnika pod lažnim imenom

„U redu“, reći ćete, „do sada sam i ja to shvatila“.

Ali ne, jer to nije tako očigledno, pre svega, zato što obično ljubavnika / cu upoznate pre nego što sa tom osobom uđete u preljubničku aferu. Promenite ime u imeniku telefona kada otpočnete vezu. Dajte mu žensko ime ako ste žena i obrnuto muško ako ste muškarac, i izmislite uverljivu priču u vezi sa ovom osobom. Stvorite njegov lik u svojoj glavi. Fiktivan. Bukvalno, nacrtajte ga.

Pročitajte i ovo: Tajanstveni zavodnik – psihopata, ženskih srca lomilica

Obično je bolje crtati iz radnog područja, što u svakom slučaju omogućava unos novih podataka o kojima ne morate nužno da razgovarate sa svojom drugom polovinom, a pre svega opravdava sve poruke pristigle u nekanonskim vremenima (Ne, kunem ti se, ova nova devojka u kancelariji me muči!“).

Love photo created by master1305 - www.freepik.com
Foto by master 1305, Freepik.com

Uklonite notifikacije

Izbrišite pregled teksta iz WhatsApp /Viber notifikacija.

Ali ne samo to, čak i iz jednostavnih tekstualnih poruka, Telegrama, Facebook Chat-a i svih sredstava komunikacije koje koristite.

Pročitajte i ovo: Za koje žene brak nije dobar izbor?

Rizik je da budete na večeri sa svojim partnerom (ili ležite zagrljeni na trosedu i gledate omiljenu seriju) – mobilni telefon izložen na stolu – i dobijete poruku od tog Siniše /Slavice u kojoj on kaže da želi da vas nađe golu u svom krevetu, koji se u svom sjaju ističe na vašem ekranu.

Osim ako nemate živu i bujnu maštu, nećete se izvući jednostavnim objašnjenjem da ste predmet previše pažnje od strane kolege, verujte mi.

Food photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com
Foto by svetlanasokolova, Freepik.com

Postavite sebi ograničenja za telefon

Da li ste se pridržavali prethodna dva saveta?

Pa, sada ste spremni i za treći iako želja da provedete sate na telefonu, šaljući poruke svom ljubavniku, često vas obuzima, duboko udahnite i ne preterujte.

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

U ovim slučajevima, zlatno pravilo je da postavite zdrave granice, posebno ako živite sa nekim drugim, provođenje večeri vezanih za pametni telefon, ćaskanje sa „neuhvatljivim Sinišom / Slavicom“ nakon nekog vremena će izazvati sumnju, a vi ćete sve dublje upadati u laži.

Ako možete, izbegavajte porukanje uveče. Pre se odlučite za čaj od kamilice, hladan tuš, kupku ili bar čašicu rakije, što vam može pomoći.

House photo created by master1305 - www.freepik.com
Foto by master1305, Freepik.com

Izbegavajte društvene mreže

Sve. Stara poslovica sugeriše da kada se krene u tajnu aferu, dvoje ljubavnika ne bi trebalo da budu prijatelji na društvenim mrežama.

Razmislite na trenutak ako odete i pitate advokata za razvode koje je glavno sredstvo kojim „izdani“ otkriva preljubu, on će vam odgovoriti jednom rečju – Fejsbuk.

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Dakle, budite pametni, i u slučaju da ste bili prijatelji pre nego što ste se plamen strasti upali u vašem životu, odstupite i raskinite ovu virtuelnu vezu… vaše šanse da budete uhvaćeni će drastično opasti.

Woman photo created by standret - www.freepik.com
Foto by standret, Freepik.com

Ne poveravajte se nikome!

Ali stvarno, ni-ko-me!

A to se odnosi i na vaše najbolje prijatelje ili prijateljice!

Pročitajte i ovo: Prednosti i mane ljubavne veze sa značajno starijim ili mlađim partnerom

Znam, na dupe biste progovorili kad vam se utroba od strastvenog plamena zagreje, ali: Tajna je tajna samo ako je zna jedna osoba. Ako je znaju dve, šansa za njeno otkrivanje ne samo da se duplira već se nekontrolisano umnožava. To jest, samo čeka da bude otkrivena.

Jedan je dokazani društveni zakon: šanse da budete uhvaćeni su direktno proporcionalne broju ljudi koji znaju za tajnu aferu.

Voda u ustima, a onda nemoj reći da te nismo upozorili.

Food photo created by solominphoto - www.freepik.com
Foto by solominphoto, Freepik.com

Nikada nemojte biti zatečeni

Što, trivijalno, znači da za svoju drugu polovinu uvek morate imati spremnu uverljivu priču koja će opravdati svako kašnjenje, odsustvo, isključen mobilni telefon, propuštene pozive i tako dalje.

Pročitajte i ovo: Vodič za razvedene

Pokušajte da ga pripremite malo unapred i uverite se da je vaš alibi verodostojan i ubedljiv u tom smislu, izbegavajte da u njega uključujete druge likove – koji ne mogu da potvrde svoj alibi.

U ovim slučajevima, dobro je imati dobro pamćenje, pa uzmite dodatne doze fosfora i večere na bazi sušija.

Business photo created by pressfoto - www.freepik.com
Foto by pressfoto, Freepik.com

Izbegavajte mesta sa velikim brojem ljudi

Podrazumeva se da odlazak na aperitiv sa svojim ljubavnikom na omiljenom mestu nije baš dobra ideja, ali i izbor veoma popularnih centralnih mesta izlaže vas riziku koji nije baš najpametnije prihvatiti.

Pročitajte i ovo: Ima li ljubavi posle prevare?

Osim ako ne odlučite da se uputite u klasične „najgore barove u Karakasu“, generalno, tajne veze nisu zamišljene da izlaze na svetlo dana, pa čak ni na ono večernje.

Odbacite želju za romantičnim večerama u otmenom restoranu koji je upravo otvoren, ili za pićem u tom novom prostoru o kome svi pričaju koliko god se u ovom trenutku činilo zabavno, sigurno neće biti nakon što vas otkriju.

Love photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto by gpointstudio , Freepik.com

Nikad u vašem domu!

Čak i samo zbog pitanja dostojanstva: bez obzira na to da li živite sa svojim partnerom ili ne, pretvaranje svog doma u pozorište tajnih bahanalija sa ljubavnikom sigurno vam nije na čast.

Pročitajte i ovo: Da li da se vratim bivšem partneru ili ne?!

Ako verujete da je govor „Učinila sam to 30 puta, onda ću i 31.“ vredan toga, definitivno niste na dobrom putu, jer – čak i u izdaji – nadamo se da ćemo zadržati minimum dostojanstva i pristojnosti: zato precrtajte svoj stan sa spiska mesta koja ispunjavaju uslove za sastanke i razmotriti druge alternative.

Motel sa maštovitim tematskim sobama.

People photo created by wirestock - www.freepik.com
Foto by wirestock, Freepik.com

Negirajte.

Negirajte. Sve vreme.

Uvek. Zauvek. Bez obzira na sve (dokaze, pretpostavke).

Nikad ne priznajte. (Jel ti veruješ meni ili svojim očima?)

Osim ako ne odlučite da je ljubavnik / ca čovek vašeg života (a ovo zaslužuje posebno poglavlje), ako sumnje počnu da rastu i osećate se saterano u ćošak, nemojte se predavati i poricati do kraja.

Pročitajte i ovo: Da li stvarno ništa nije tako jednostavno?!

Zapamtite: vi niste Jay-Z i nećete moći da snimite album vredan više miliona dolara tražeći od celog sveta da oprosti eskapadu koju ste sebi priuštili… verovatno ćete morati da debelo platite za svoje grehe, pokupite svoje prnje i odete pognute glave. Ipak, poniženo. Jer varanje je niska rabota.

U ekstremnim slučajevima, poricanje je možda jedina karta na koju se igra, sa ubeđenjem i bez oklevanja.