Naša spavaća soba je prostor u kojem treba da se osećamo dobro. To je naša mala čaura. Dakle, ako nam biljka može pomoći da održimo smirujuće okruženje dok u našu spavaću sobu unesemo dašak glamura, kažemo da.

Vaša spavaća soba je vaše utočište, mesto gde treba da se osećate mirno i opušteno. Za stvaranje harmonične atmosfere i odbijanje loših energija, korišćenje sobnih biljaka može biti veoma korisno.

Ne samo da unose dašak zelenila u vaš prostor, već mogu i da pročiste vazduh i poboljšaju vaše opšte blagostanje. Evo koje su biljke najbolji saveznici za držanje loše energije dalje od vaše spavaće sobe.

Sansevieria (biljka zmija)

Takođe poznata kao svekrvin jezik, sansevieria je biljka koja se lako održava i koja može da odbije negativne energije. Osim što filtrira vazduh, veruje se da njegovi listovi u obliku mača štite vaš dom od loših energija i zlih duhova. Sansevieria je idealna za ljude koji traže izdržljivu biljku koja može da uspeva u različitim uslovima osvetljenja.

Orhideje

Orhideje nisu samo estetski lepe, već mogu i pozitivno uticati na energiju vaše sobe. Njihovo šareno cveće unosi dašak mira i spokoja, dok energizira atmosferu. Orhideje su savršene i za ulaz u vaš dom, gde će vaše goste dočekati pozitivnim vibracijama.

Ljiljan

Kao što mu ime govori, poznato je da ljiljan mira podstiče harmoniju i mir u vašem životnom prostoru. Pored svojih estetskih kvaliteta, poznato je da ova biljka neutrališe štetne gasove prisutne u vazduhu u zatvorenom prostoru. Idealan je izbor za spavaće sobe, gde može da podstakne miran i miran san.

Bambus

Simbol sreće i prosperiteta u Feng Shui kulturi, bambus je biljka koju treba uzeti u obzir da bi odagnala negativne energije. Lak za pronalaženje i održavanje, bambus unosi dašak vitalnosti i pozitivnosti u vaš prostor. Postavite ga u istočni deo vaše kuće kako biste promovisali protok pozitivne energije.

Aloe vera

Osim što umiruje kožu, aloe vera je poznata i po svojim blagotvornim efektima na energiju u vašem domu. Ova biljka za prečišćavanje može da eliminiše negativne energije i istovremeno unese dašak svežine u vašu spavaću sobu. Odlučite se za aloe veru za opušteno i revitalizirajuće okruženje.

Fikus Tineke

Sa svojim živim listovima u nijansama ružičaste, zelene i žute, fikus tineke je spektakularna biljka koja vašoj spavaćoj sobi može dodati dimenziju boje i teksture. Osim što je estetski prijatan, fikus je poznat i po tome da pročišćava vazduh i promoviše zdravu i uravnoteženu atmosferu.

Engleski bršljan

Engleski bršljan je svestrana biljka koja se lako održava i koja se može okačiti u korpe ili staviti na police kako bi se stvorio efekat bujnog vodopada. Pored toga što vašoj sobi dodaje dašak zelenila, bršljan je takođe poznat po svojim kvalitetima pročišćavanja i uklanjanja zagađenja.

Jasmin

Jasmin je mirisna biljka čiji slatki miris može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti, podstičući miran i miran san. Stavite lonac jasmina blizu kreveta da biste uživali u njegovim umirujućim i opuštajućim svojstvima tokom cele noći.

Gardenija

Gardenija je elegantna i sofisticirana cvetna biljka koja vašoj spavaćoj sobi može dodati dašak glamura. Pored estetske lepote, gardenija je poznata i po svom opojnom mirisu i umirujućim svojstvima. To je odličan izbor za stvaranje romantičnog i opuštajućeg ambijenta u vašem unutrašnjem prostoru.