Najnovija kolekcija nastala u saradnji britanskog modnog dizajnera Erdema Moralioglua i modne kuće H&M obiluje žakarom, naborima, karnerima, štrasom, cvetnim dezenom i dodatnim ukrasima.

U svakom slučaju, izgleda raskošno i prefinjeno. Ženstvene haljine ukrašene su cvetovima divljeg cveća, što je Erdemov znak raspoznavanja, dok su mantili i kaputi od najteže svile koja se može naći, kako kaže sam dizajner. Viktorijanske bele bluze sakrivaju diskretne crne trake, na zadnjem delu vrata, nešto u stilu davilica iz davnih vremena. Tu su i romantične haljine, nalik negližeima, sa crnom čipkom, kao i balske haljine za večernje izlaske.

Erdem H&M

Erdem je sedamnaesti modni dizajner sa kojim H&M sarađuje. Pre njega, H&M je sarađivao sa Stelom MekKartni, Karlom Lagerfeldom, modnim kućama Kenzo, Balmen i mnogim drugim.

Kada su me iz H&M upitali šta bih mogao za njih da uradim, kaže Erdem, pozvao sam ih u svoj studio i pustio im stari muzički spot grupe Pet shop boys koji je režirao Brus Veber, pod nazivom Being Boring, iz 90-tih, u kojem gomila mladih ljudi u razbacanim smokinzima pravi gotovo invaziju na kuću na selu, sem što su dečaci nosili majice, a devojčice su trčale u patikama i rasečenim večernjim haljinama. Volim tu ideju o spajanju formalnog i neformalnog. Tako da bih za ovu kolekciju mogao da kažem da je poprilično lična jer sam u njoj video sebe i svoje društvo kako se oblačimo u srednjoj školi, nešto kao Lara Flin Bojl u seriji Twin Peaks.

Dizajnirajući svoju prvu kolekciju za muškarce u sklopu saradnje, Erdem ide između polova i zanemaruje razlike. Gotovo da je veliki deo kolekcije uniseks. Predstavljamo vam celu kolekciju za žene i muškarce sa potpisom Erdem i H&M.