Najnovija kolekcija nastala u saradnji britanskog modnog dizajnera Erdema Moralioglua i modne kuće H&M obiluje žakarom, naborima, karnerima, štrasom, cvetnim dezenom i dodatnim ukrasima.

U svakom slučaju, izgleda raskošno i prefinjeno. Ženstvene haljine ukrašene su cvetovima divljeg cveća, što je Erdemov znak raspoznavanja, dok su mantili i kaputi od najteže svile koja se može naći, kako kaže sam dizajner. Viktorijanske bele bluze sakrivaju diskretne crne trake, na zadnjem delu vrata, nešto u stilu davilica iz davnih vremena. Tu su i romantične haljine, nalik negližeima, sa crnom čipkom, kao i balske haljine za večernje izlaske.

Erdem H&M

Erdem je sedamnaesti modni dizajner sa kojim H&M sarađuje. Pre njega, H&M je sarađivao sa Stelom MekKartni, Karlom Lagerfeldom, modnim kućama Kenzo, Balmen i mnogim drugim.

Kada su me iz H&M upitali šta bih mogao za njih da uradim, kaže Erdem, pozvao sam ih u svoj studio i pustio im stari muzički spot grupe Pet shop boys koji je režirao Brus Veber, pod nazivom Being Boring, iz 90-tih, u kojem gomila mladih ljudi u razbacanim smokinzima pravi gotovo invaziju na kuću na selu, sem što su dečaci nosili majice, a devojčice su trčale u patikama i rasečenim večernjim haljinama. Volim tu ideju o spajanju formalnog i neformalnog. Tako da bih za ovu kolekciju mogao da kažem da je poprilično lična jer sam u njoj video sebe i svoje društvo kako se oblačimo u srednjoj školi, nešto kao Lara Flin Bojl u seriji Twin Peaks.

Dizajnirajući svoju prvu kolekciju za muškarce u sklopu saradnje, Erdem ide između polova i zanemaruje razlike. Gotovo da je veliki deo kolekcije uniseks. Predstavljamo vam celu kolekciju za žene i muškarce sa potpisom Erdem i H&M.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.