Čuveno satirično pozorište Kerempuh, iz Zagreba, dolazi u Atelje 212, sa dve najnovije hit predstave, „Maratonci trče počasni krug“ i „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“!

Prve večeri „Kerempuh“ će našoj publici predstaviti autora koji je svojim delima obeležio celokupnu hrvatsku dramsku književnost – Ivu Brešana i njegovu legendarnu komediju Predstava Hamleta u selu Mrduša donja.

Hamlet u Mrduši donjoj KerempuhRežiju potpisuje jedan od najpoznatijih filmskih i pozorišnih reditelja, Vinko Brešan, čije su komedije redovno obarale rekorde gledanosti u Hrvatskoj. U ovom najpoznatijem primeru „teatra u teatru“ domaće literature prokazuje se sav apsurd jednog društvenog poretka i, uopšte vlasti kao takve. Pa je tako politika odavno ušla u sve sfere ljudskog života. Reč je o večnim temama književnosti, lopovluku, primitivizmu i pokvarenjaštvu, s jedne, i uzaludnoj ljudskoj težnji za idealom pravde, koja u sukobu s tim silama zla doživljava poraz, s druge strane.

U predstavi igraju: Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović/Mia Anočić Valentić, Ana Maras Harmander/Anita Matić Delić, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Željko Königsknecht, Anita Matić Delić/Mia Begović, Maja Posavec, Luka Petrušić, Mario Mirković i Ivan Đuričić.

Predstava se igra 26. aprila u 20 časova na sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212.

Kerempuh Maratonci trče počasni krugNajiščekivanija premijera sezone u Zagrebu – Maratonci trče počasni krug, savremenog srpskog pisca Dušana Kovačevića, ruši sve rekorde gledanosti u „Kerempuhu“.

Reč je o predstavi u režiji Ive Milošević, nastaloj prema poznatoj drami po kojoj je snimljen jedan od najgledanijih filmova svih vremena na ovim prostorima. Porodica Topalović već je decenijama kulturološki fenomen jugoistočne Evrope. Izvrsni dijalozi, fantastični likovi i svakako začudan zaplet u kojem se ismejava smrt i lažni moral pronašli su svoje mesto u opštoj kulturnoj svesti našeg vremena. „Maratonci“ su priča o „najstarijoj balkanskoj familiji“, toliko staroj da joj ni smrt ne može ništa!

U predstavi igraju Vilim Matula, Elizabeta Kukić, Nikša Butijer, Hrvoje Kečkeš, Luka Petrušić, Maja Posavec, Tarik Filipović, Filip Detelić, Mia Anočić-Valentić i Ivan Đuričić.

Predstava se igra 27. aprila, u 20 časova, na sceni „Mira Trailović“, Ateljea 212.