Svako ima svoje male preferencije za postizanje orgazma… O jednom se posebno priča na društvenim mrežama, govorimo o ekoseksu.

BDSM trend, trojka ili čak svingeraj, nekima ne nedostaje mašte da začine svoj seksualni život. Ako su preferencije specifične za sve, neki nisu jednoglasni… I još više, o njima se raspravlja na javnom trgu (tj. društvenim mrežama), to je slučaj ekoseksa.

Ovakva potraga za zadovoljstvom ostavlja mnoge ljude u nedoumici, uključujući i izabrane zvaničnike. Ima li to veze sa zaštitom životne sredine i kakve sad seks može da ima veze s tim… Sve ćemo vam objasniti!

Image by Freepik

EKOSEKS: Koji je to prirodan način da učinite sebi dobro?

Ekoseks, šta? Kao i svaka seksualna praksa koja ima za cilj zadovoljstvo iliti orgazam, i ekoseks ima za cilj postizanje orgazma.

Međutim, kada to praktikujemo, radimo bez partnera i koristimo druge elemente… Ne govorimo o seks igračkama, jastucima ili tuš-glavama, već o biljnom okruženju koje nas okružuje.

Cilj je da se uzdignete do sedmog neba zahvaljujući drveću, zemlji ili čak travi u bašti. Da biste to postigli, morate samo da milujete drveće, valjate se po zemlji ili se kupate potpuno goli. I bez igre reči, onda morate pustiti prirodi da ide svojim tokom.

Ekoseks: Šta je kontroverzno u vezi sa ovom praksom?

Rođena početkom 2000-ih, ova praksa je porasla na rang pokreta i nastavila da postaje popularna od 2008. Posebno zahvaljujući dvema feminističkim umetnicama Elizabet Stivens i Eni Sprinkl, ekoseks je dobio zamah.

Međutim, ne slažu se svi sa ovim načinom pružanja zadovoljstva. Zaista, prošlog juna, snimak na kome vidimo umetnike iz Lundy Grandpré kolektiva, sledbenike ekoseksa, potpuno gole u ​​bašti, izazvao je mnogo komentara.

Slike je objavio gradonačelnik 2. arondismana Liona, Pjer Olivije. On je zamerio inicijatorima što su svoju golotinju i svoju seksualnost otkrili očima svih, pa i najmlađih. Štaviše, njihov nastup finansira grad Lion.

„Grad Lion i njegov gradonačelnik smanjili su 37 kulturnih grantova za finansiranje golih pojedinaca u bašti sa seksualnim igračkama, pred decom. Militantna i ekstremistička upotreba budžeta više nema granica. Nije ni nepristojnost“, rekao je gradonačelnik.

Šta vi mislite o ekoseksu?