Film Paterson, najnoviji film čuvenog američkog reditelja, najznačajnijeg predstavnika nezavisnog američkog filma, Džima Džarmuša, biće prikazan u okviru ovogodišnjeg FEST-a.

Džarmuš, sa kojim je beogradska publika imala mnogo prilika da se susretne, najpoznatiji je po ostvarenjima Noć na zemlji,Pod rukom zakona i Slomljeno cveće. Paterson je prvi igrani film Džima Džarmuša još od 2013. godine I filma Samo ljubavnici opstaju, koji je takođe prikazivan na FEST-u 2014.

Paterson prati priču o istoimenom glavnom junaku, sanjaru, pesniku i vozaču autobusa u istoimenog grada (Patersona) u Americi. Dok Paterson uživa u svakodnevnoj rutini vožnje autobusa i pisanja poezije u svoju svesku, svet njegove supruge Laure se iz korena menja. Pomalo neobična romansa između glavnih junaka i situacije i humor karakterističan za svet Džima Džarmuša, obećavaju još jedno uživanje za njegove ljubitelje, ali i priliku da se i gledaoci koji nisu bili u prilici da gledaju Džarmušova ranija ostvarenja upoznaju sa njim.

Adam Drajver, jedan od najtraženijih holivudskih glumaca mlađe generacije, tumači naslovnu ulogu u filmu. Za Džarmuša je karakteristično što često sarađuje sa poznatim glumcima, daje im uloge nekarakteristične za njih i izvlači njihov maksimum, prikazujući nam fantastičnu glumačku transformaciju poput one Bila Mareja u filmu Slomljenom cveću. Pored njega, tu je i mlada i perspektivna iranska glumica Golshifteh Farahani koja sve češće dobija priliku u holivudskim filmovima A produkcije. Pored njih, u glumačkoj podeli je i veliki broj epizodista karakterističnih za filmove Džima Džarmuša.

PROJEKCIJE:

02MAR, Vreme: 19:00 ,Cena: 400 RSD. Sava centar

03MAR, Vreme: 11:00, Cena: 300 RSD, Sava centar

05MAR, Vreme: 17:30, Cena: 350 RSD, Dom omladine

06MAR, Vreme: 17:00, Cena: 250 RSD, Centar za kulturu Vlada D

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.