Nova sezona serije „Ćutanje“ imaće premijeru 9. novembra na HBO Max striming platformi, kada u ponudu dolazi cela druga sezona.

Prošlo je godinu dana od noći koja im je zauvek promenila živote i naši junaci sada žive odvojeno. Dolazak Mile Mihajlović, “nezavisne evropske savetnice za sigurnosna pitanja”, u Osijek, vraća ih na ono što su morali da zaborave, jer neko i dalje ima video snimak na kojem se vidi kako ministar Horvatić siluje maloletnicu.

Milin službeni zadatak je da pronađe snimak, ali uskoro joj postaje jasno da može da reši puno veće evropske probleme povezane s ratom u Ukrajini. Provala u kuću bivšeg javnog tužioca Branimira Kovača tek je početak onoga što će Osijek ponovno vratiti na stranice crne hronike.

U seriji glume Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Ksenija Mišina, Branka Katić, Leon Lučev, Anđelka Prpić, Domagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković, Vjekoslav Janković, Tihana Lazović i mnogi drugi. Reditelj je Dalibor Matanić, scenarista Marjan Alčevski, a producenti su Miodrag Sila i Nebojša Taraba.

Serija je nastala u saradnji HRT-a i produkcijske kuće Drugi plan.

Prva sezona serije „Ćutanje“ dostupna je odmah na HBO Max striming platformi.