Robert Anthony De Niro Jr. rođen 17. avgusta 1943. godine američki je glumac, producent i reditelj koji ima američko i italijansko državljanstvo.

Posebno je poznat po svojoj saradnji sa rediteljem Martinom Scorseseom. Dobitnik je raznih priznanja, uključujući dve nagrade Oskar, nagradu Zlatni globus i dr.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Njegova natalna karta govori o odricanju i odgovornosti prema svojoj profesiji, ali ne i u odnosima.

Pošto nećemo ulaziti u sve aspekte natalne karte, objasnićemo samo ono što se odnosi na sadašnje razdoblje.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Pre Sadhe sattija procenjuje se da je Robert De Niro imao vrednost od 350 miliona dolara. Nešto pre Sadhe sattija je započeo skupi razvod jer ovo razdoblje uvek donese neki težak događaj, a pošto je uložio velik novac u lanac restorana, pandemija je odradila svoje.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Da bi stvar bila gora, Saturn mu je prešao preko natalnog Ketua ili Južnog Mesečevog čvora, što donosi poslovne promene ili kraj jednog posla, te alimentacija koju mora da plaća ženi, doveli su ga do velikih dugova poreskoj upravi.

Njegova žena Grace Hightower bila je rastrošna, što govori i njegova natalna karta o ženi koja će imati megalomanske finansijske potrebe.

Možemo reći, klasični primer Senke koju je projektovao u nju, dok Sadhe satti govori kakva je njegova Senka.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Ona je bila projekcija u kojoj je upao u klasični muški obrazac u kojem nakon moći dolazi ekstravagantan brak.

Sadhe satti je pokazao samo ono što je bilo ispod, ali i njegove strahove.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Mnogi bogati ljudi koji su izašli iz siromaštva znaju se vraćati u nesvesne obrasce svojih predaka tj. siromaštva.

Dakle, Sadhe satti ili Saturn koji je u telu kod početka kičme i karlice, govori o dubokim strahovima i onom što je potisnuto duboko u nama, ako nije rešeno Saturnova Senka izvući će sve ono što je nesvesno i način kako funkcionišemo.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Momentalno, Robert De Niro snima reklame i sve moguće filmove kako bi se izvukao iz dugova, a tek je na početku Sadhe sattija, odnosno, sledeće godine će mu biti još teže.

Možemo reći da će i njegovo zdravlje biti jako loše tako da je Robert De Niro u situaciji u kojoj se ponovo bori za život.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Jednostavna prezentacija mita o Zemaljskom raju, kao i kod kralja Mida koji sve dodirom pretvara u zlato, Saturn pokazuje Senku ako ona nije integrisana, pogotovo onda kada život predstavljamo jednodimenzionalno kao što ga na taj način predstavlja naučno materijalistička civilizacija.

Iako ovakvih primera ima jako puno i mogu se proveriti Đotišem, odnosno, postoje i statistički podaci o učincima ovog i drugih razdoblja, nepriznavanje ovih podataka pokazuje da je nauka dogma, odnosno, da živimo u ideologiji pogotovo vidljivoj za vreme pandemije.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Sigurno jedan od najboljih glumaca pokazuje nam kako možete imati razvijene dve funkcije svesti prema Jungu i astrologiji: vatru i intelekt, dok je funkcija vode ili osećanja, te zemlje ili realnosti slabo razvijena i pretvara se u njegovu Senku koja se pokazuje na prezentirani način.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Jung nas ovde može podsetiti na njegovu konstataciju da živimo u predpsihološkom razdoblju ili u paleolitskom dobu u pogledu psihe.