Mesec u Škorpiji u nedelju i ponedeljak neće biti ugodan jer je Mars kao vladar Škorpije jako oštećen, stoga bi trebalo pripaziti da što manje emocionalno reagujete na ono što vam se događa.

Da stvar bude lošija, nakon Škorpije, Mesec prolazi kroz dosta loše konstelacije, tako da možemo reći da je sledećih pet dana slabije, što znači da ovo nije vreme za donošenja važnijih odluka, kao niti za pokretanje akcija.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Inače, teže konstelacije možemo osetiti kao teško vreme, pritisak ili kroz neku težu situaciju sa kojom se možete ovih dana susresti. Mesec prolazi kroz tri sazvežđa. U subotu uveče prolazi kroz Vishaku, a nedelju i ponedeljak kroz Anuradhu i Jyesthu.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Mesec će u nedelju biti u lakšem sazvežđu Anuradhi koja je dobra za prijateljstva, ali jača ljubomoru, dok ga u ponedeljak možemo osetiti teže.

Jyestha nosi u sebi želju: biti najbolji, to je sazvežđe vlasti i moći u kojoj se Mesec ne oseća.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

Humberto Maturana smatra da naše emocije, a ne razum, u svakom trenutku određuju naše ponašanje, te da prikrivamo emocionalnu pozadinu na kojoj zasnivamo naše argumente kada tvrdimo da se ponašamo racionalno.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

S druge strane, Jyesthom vlada ogromna zvezda Antares. Ona je najsjajnija zvezda sazvežđa Škorpije i jedna je od četiri najsjajnije zvezde u astrologiji. Ime dolazi od grčkog – onaj koji je poput Ariesa. Zbog crvenkaste boje podseća na Mars, pa otuda dolazi i naziv. Maori je smatraju glavnom zvezdom na nebeskom svodu.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Inače, smatra se da će Antares za nekoliko hiljada godina doživeti sudbinu Supernove.

U svakom slučaju, pripazite na emocionalne reakcije ovih dana dok je Mesec u Škorpiji.