Novi tranzit Rahua (Severni Mesečev čvor) u Biku, koji počinje od 23. septembra i trajaće oko godinu i po dana, uzvišen je u ovom znaku, pa donosi pozitivne rezultate.

Bik je zemaljski znak i kada Rahu uđe u njega, donosi stabilnost i osećaj trajnosti u životu.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Bikom vlada Venera, koja predstavlja ljubav i strast partnera. Sva pitanja u vezi sa stabilnošću biće od veće važnosti i u ovom pravcu će se voditi mnoge diskusije i aktivnosti u svetu u vezi sa ekonomijom.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Odnosi ponovo dolaze do izražaja jer Venera vlada vezama, a Rahu ih pojačava, uzima, želi strast, što znači da naglašava kontrast između ljubavi i strasti. Stoga će ovaj tranzit ojačati arhetip ljubavnika i ljubavnice.

U prevodu, raspravljanje i upuštanje u nepotrebne diskusije i tajne veze jer će strast imati primat, a intimnost time gubi snagu.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

Rahu u Biku donosi ekstravaganciju troši se na luksuz i zavisnost, pa će ova pozicija pojačati sumnjive načine zarade jer luksuz takođe podstiče želju za zaradom.

Komunikacija može biti veoma loša jer Škorpija i Ketu (Južni Mesečev čvor) ne pružaju dobru komunikaciju, problemi se stvaraju ni iz čega, a onda će za to biti krivi drugi. To je kombinacija koja pojačava kolektivno nezadovoljstvo Škorpije koje će biti globalno, jer je Ketu simbol kolektiva.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Ovaj prelaz osetiće jače generacije rođene 1955/56, 1974/75 i 1993/94 godine.

Naime, njihovi Mesečevi čvorovi su okrenuti u suprotnim smerovima, a to tada može da bude neprijatno, naročito ako je podperiod gori u sistemu Vimshottari i ako su smešteni u lošim kućama.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Rahu više nije ni u Blizancima ni u plućima, pa nema takvu snagu, odnosno, jasno je da je virus oslabio i da nema tako jak efekat kao u prvom talasu, ali treba sačekati preseljenje Jupitera i Saturna u decembru, što neće biti baš dobro.

U prvom period, Rahu će biti u sazvežđu Mrigashiri, što znači veoma veliku želju za uživanjem.

Ovo je sazvežđe some ili besmrtnog nektara. U doba u kojem živimo, nektar je novac za ljude, pa će pohlepa biti vrlo izražena.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Ovo je faza psihoterapije koja je prisutna kod trogodišnjeg deteta, odnosno, čovečanstvo je danas na tom nivou jer ako uništite jedino stanište pohlepe, ne možete biti na višem nivou emocionalnog razvoja.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Ipak, ovaj Rahuov stav daje nam više informacija o celoj situaciji koja se dešava. Informacije će proći bolje jer Merkur Rahu ne ometa.

Kao čovečanstvo, mi ćemo biti spremniji za ovu situaciju, ali će se političke i ekonomske zavrzlame nastaviti.

Naime, Rahu i Saturn formiraju položaj karme predaka, što znači da će kolektivna Senka ponovo biti jaka. Prošle godine je ta joga pokrenula krizu i krunu bez koje Rahu ne bi imao snage u Blizancima da ova kombinacija ne postoji.

Pročitajte i ovo: Skrivena simbolika Mesečevih čvorova

Na primer, Drugi svetski rat započeo je kada su se sastali Saturn i Ketu, poslednja kriza bila je pod ovim sazvežđima i sada je svet potpuno preokrenula.

Dakle, oni koji tvrde o nameštenoj situaciji koja se trenutno događa, malo znaju o astrologiji.

Kada su ljudi na niskom nivou postojanja, alhemija i astrologija kažu da tada uče kroz najniže lekcije.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Kada čovečanstvo ne razume ili još nije shvatilo emocionalne odnose, tada su krize jedini način za razumevanje. Problem nije velik, ali je mnogim ekstrovertima neprijatan.

Rahu će nam donijeti, ako ništa drugo, više stabilnosti ili uzemljenja.