Ove nedelje, tačnije od srede, Mars prelazi u Blizance. Ovo ne bi trebalo da bude ništa čudno, mada Mars se ovde ne oseća dobro, i susrešće se sa svojim najvećim neprijateljem Rahuom, a, takođe, i napraviti opoziciju sa svojim drugim neprijateljem, Saturnom.

Izazovno za nas i za svet. Mars u Blizancima pojačaće razmišljanje koje onda stvara kriticizam i poremećaj vate u telu. Od kože, kičme do nervnog sistema, ali će stvoriti i napetu komunikaciju među ljudima i zaoštravanje intelektualnih sukoba.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

U tome će mu pomoći i Merkur koji vlada komunikacijom i nalazi se u Ovnu, stvarajući tzv. Parivartan jogu. To znači da od srede započinju žestoke rasprave i svađe koje se lako mogu preliti i na odnose, pa je savet da ostavite teme koje tinjaju za neko drugo vreme.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ako niste vični dobroj komunikaciji i teže raspravljate o odnosima, onda je ovo vreme u kojem teže teme treba izbegavati. Kratki fitilj sada je na snazi, pa sve probleme koje imate možete prelomiti upravo na partneru.

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Merkur nije prijatan Marsu jer Merkur voli u potpunosti razmotriti sve strane problema. Mars voli razmišljati na originalan, jedinstven način. Mars brzo pronalazi jedinstveno rešenje i želi da ga odmah implementira. Merkur bi hteo da prouči sve strane tog rešenja, pre njegove primene i evo nam sukoba dve opcije.

I Mars i Merkur vole igre. Merkur uživa u igrama uma, a Mars uživa u igrama tela. Parivartan može pomoći u postizanju ravnoteže jer ona nameće problem koji se onda treba rešavati. Ovaj položaj ne deluje tako da vas pusti na miru. On vas aktivira.

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

Vaše mišljenje oko nekog problema zavisi od toga gde vam se u natalnoj karti nalaze Mars i Merkur, pa će u tim kućama stvarati napetosti, kako bi se problemi u tim kućama rešavali.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Kineska godine žute zemljane Svinje

Za svet ovo nije dobra kombinacija. Bilo bi dobro više meditirati jer dokazano je da kolektivna meditacija smanjuje negativne uticaje. Treba naglasiti i to da velika većina ljudi slabo razmišlja, tako da ova kombinacija kroz intelektualne sukobe traži od većine da nauče razlučivati.

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Primera radi, većina veruje da ako se oduzme bogatima novac, da će siromašni bolje živeti, ali ako matematički uzmete sav novac i kolektivno taj novac rasporedite na svakog čoveka i njegov lični dohodak, dobićete sasvim drugačiju računicu.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Dakle, ova kombinacija ako izaziva sukob, ona tera ljude da se odvoje od zastarelih mišljenja u kojima dominiraju jednodimenzionalni pogledi na stvarnost u kojima nam je uvek neko drugi kriv. To je narcisoidno ponašanje koje svaki čovek treba da prevaziđe, ako želi lični razvoj.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

U ljubavi, Venera je još uvek jaka i delotvorna, te vaši osećaji, ipak, mogu nadići spomenute intelektualne sukobe. Venera u Ribama svet gleda šire i saosećajnije.

Photo by Adam Birkett on Unsplash

Ponedeljak

Ponedeljak je pod uticajem odličnog sazvežđa koje vam daje dobre aspekte za odluke, kao i za materijalna pitanja, te za odnose.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Utorak

Utorak je dan koji je odličan za odnose, ali pokušajte odvojiti šta je stvarno, a šta nestvarno u obećanjima koje dajete.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica – drugi deo

Sreda

Sreda nije dobar dan za odluke i možete osetiti jaču ljutnju, zato budite oprezniji, prepustite se radije nekim lakšim radnjama koje vas neće toliko opterećivati.

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Četvrtak

Četvrtak je isto tako dan koji govori o lošim uticajima, pogotovo onim mentalnim. Zdravog razuma će faliti, izbegavajte veće rasprave.

Pročitajte i ovo: Sinhronicitet – čudesno tkanje našeg postojanja

Petak

Petak je dan koji je dobar za odluke, kao i za osećanja. Smatra se jednim od najboljih sazvežđa u kojima se danas Mesec nalazi.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Subota je pod uticajem lošijeg sazvežđa po pitanju novaca i obećanja. Ovaj dan je dobar za istraživanje psiholoških ponašanja.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Nedelja

Nedelja je dan koji može doneti puno ponosa, pa bi bilo dobro da naučite razliku između samopouzdanja i ponosa.

Pročitajte i ovo: Šta da radite ako vaš partner ne želi da se ženi

Kako vidimo, nalazimo se u izazovnim razdobljima u kojima treba izbegavati sukobe. Sreda i četvrtak nisu dani za odluke, pa se radije tih dana odmarajte.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.