Ove nedelje završava se retrogradnost Merkura, što nam donosi bolju komunikaciju i mogućnost boljeg prenosa informacija.

Ipak, ova promena se događa u subotu, pa ćemo biti potrebno da pričekamo, a na kratko, tokom nedelje, Merkur ulazi u znak Blizanaca, gde je jak i donosi bolju komunikaciju, ali i mogućnost svestranih intelektualnih sposobnosti koje mu daje Rahu. On pojačava Merkurove, tačnije, intelektualne kvalitete.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Ova nedelja daje snažan naglasak na emocijama. U ljubavi veća će važnost biti na dugotrajnosti veze. Želja za strašću, koliko god je pojačana ovom kombinacijom, moći će da bude ostvarena ako je omogućena sigurnost veze.

Pročitajte i ovo: Kako da ne sagorite od posla

Položaj Venere nam govori o tradicionalnom pristupu veze u kojoj žena traži sigurnost. Ovo je, prema Jungu, švajcarskom psihoterapeutu, jedan od najdubljih arhetipova kod žene, u kojem žena prvi oblik privlačnosti stvara na ovom temelju, bez kojeg ne bi mogla da postoji nastavak ljudske vrste.

Iako nam se ova arhetipska ili praiskonska uzročnost može činiti u ovom dobu glupom, ako dublje sagledate ovu težnju videćete da se ne može ljudska vrsta naslanjati na proizvoljnosti. Ovaj arhetip nudi opstanak vrste. Jasno, on postaje nakon određenog aspekta života zamoran, u braku se događaju nakon određenog vremena prekidi, ali tek kada deca porastu, osvešćivanje ovog arhetipa u ženi donosi često prekide odnosa.

Pročitajte i ovo: Hrana kao opsesija – poremećaji u ishrani su složena mentalna oboljenja

U poslovnom aspektu ovaj aspekt je dobar, a jaki tranzit Saturna i Ketua još uvek umanjuje poslovne kvalitete, što smo obradili već u pređašnjim člancima.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Ponedeljak je pod uticajem dva sazvežđa, ali zajedničko im je jaka želja. Prvi deo dana je bolji za odnose, dok drugi deo dana nije dobar za odnose, ali je dobar u poslovnom aspektu. Ipak, zajednički imenitelj celog dana je želja. Želja je naš najveći pokretač na akcije, ali i razočaranja.

U prvom sazvežđu ili prvom delu dana želje je lakše ostvariti, dok drugi deo dana nosi razočaranja u vezama.

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

Utorak je odličan dan za poslovnost, a drugi deo dana je dobar za poslove u vezi sa domom, kao i sa porodocom.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Sreda je dobar dan za odnose, kao i za pomaganje.

Četvrtak je dobar tokom jutra, ali predveče nije dobar za donošenje odluka.

Petak nije dobar dan za donošenje odluka.

Subota je dobar dan za samostalnost, kao i za poslovne odluke koje traže sigurnost.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Nedjelja je odlična za odnose, pogotovo one emocije koje izazivaju zaljubljivanje.

Kako vidimo, petak je loš dan pa ne donosite važnije odluke. Za ostale aktivnosti nedelja je dobra, pa je iskoristite što kvalitetnije.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.