Započinje nam razdoblje koje će za sve biti izazovnije, odnosno, nemirnije.

Saturn ove nedelje kreće retrogradno, a to znači da ima jače delovanje. To u ovom slučaju nije dobro jer u ovom dvostrukom delovanju, Saturn je u vrlo velikoj blizini sa Ketuom i stvara snažnu isporuku karme i svojim delovanjem se vraća u Škorpiju i ulazi u odnos sa Marsom, što stvara veliki sukob sa svojim prirodnim neprijateljem.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Iako imamo loše aspekte, tako će srećom tu kombinaciju umanjiti Jupiter, a koliko, videćemo u sledećim danima. Ipak, radi se o konstelacijama, a svesnost svake osobe umanjuje ove aspekte jer sve zavisi kako reagujete na spoljne događaje.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba filtera i posedovanja materijalnih dobara

Kada se događa gubitak, na njega možemo gledati instinktivno, ali i svesno se odnositi prema događajima. Naime, spoljni događaji samo su događaji kojima mi dajemo važnost.

Pročitajte i ovo: Kako da se borimo protiv straha

Za pticu dijamant nema nikakvu vrednost, dok za čoveka ima ogromnu. Ko dijamantu daje vrednost nego čovekov instinkt za imanjem i želja da ima moć nad drugim ljudima.

Foto Maarten van den Heuvel

Karmička događanja i isporuke, u stvari, su naši podsvesni strahovi i ljutnje koje dobivaju svoj oblik. Čuđenje naspram tih događaja, u stvari, je neznanje koje nastaje zbog Ahamkare ili ega koji se vezuje za spoljni svet i njemu daje važnost. Spoljni svet se sastoji od polariteta dobra i zla i planete su podeljene na dobre ili loše.

Pročitajte i ovo: Udajemo se za njega i njegovu majku

Momentalna događanja su frustracije nastale neostvarenim željama i verom da će spoljni svet ispuniti očekivanja.

Pročitajte i ovo: Kako da ne vaspitavate svoju ćerku

Kako izgleda preciznije isporuka karme Saturna i Ketua?

Oni se nalaze u znaku Strelca ili tradicionalnih religija a upravo su se na tim mestima dogodili ružni događaji od početka delovanja ovog tranzita (napad na Novom Zelandu, Notre Dame, Šri Lanka).

Foto Tim Gouw

Buda je govorio da se misli ljudi pohranjuju u duboke nesvesne tokove koji se onda materijalizuju, a fizika nas uči da je sve povezano i da su svest i materija jedno. Ovi duboki prirodni zakoni nas uče o funkcionisanju čovekove prirode i zakonu privlačenja, ali tako da sve ono što mislimo, negde se manifestuje i poprima oblik.

Pročitajte i ovo: Anoreksija – glad za životom

Konstelacije su, u stvari, sistem ogledala, a astrologija može dobiti na važnosti tek kada ćemo je gledati kao deo sebe, a ne kao odvojene sudbinske ili karmičke događaje.

Pročitajte i ovo: Znate li zašto je strah dobar?

Drugi tranzit koji će se dogoditi kako će nedelja odmicati jeste prelazak Merkura u znak Ovna. Iako ovo nije toliko prijateljski znak jer može doneti svađe, ali i otvorenu komunikaciju, ipak je mnogo bolji položaj od prethodnog znaka Riba.

Foto Lisheng Chang

Merkur će dati oštroumnost jer ulazi u sazvežđe Ashwini u kojem donosi dobro zaključivanje i tačnije odgovore koje ćete dobijati od drugih.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Venera će davati više u odnosima jer neće biti toliko zauzeta intelektualovanjem Merkura, te nam uz pomoć Jupitera donosi bolje aspekte u pogledu odnosa, ali Mars će još uvek nagovarati Veneru da je strast, u stvari, prava ljubav, pa pokušajte razlikovati sve ove osećaje.

Pročitajte i ovo: Kako nas strahovi ometaju u ljubavi

Ponedjeljak

Ponedjeljak je dobar dan za posao, ali nije toliko dobar za odnose. Odličan je dan ako činite nezavisne korake po pitanju posla.

Foto Mohammad Amiri

Utorak

Utorak je dan koji je povezan sa slobodom. Borite se za nju jer ona dolazi uz napor, ona vam nikada neće biti data.

Pročitajte u ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Sreda

Sreda je po pitanju slobode još ekstremniji dan, ali ako se danas ne odlučujete za slobodu može doneti impulsivne reakcije i lažna obećanja na koja treba pripaziti.

Pročitajte i ovo: Tajanstveni zavodnik – psihopata, ženskih srca lomilica

Četvrtak

Četvrtak je pod uticajem sazvežđa koje je dobro za meditacije i istraživanja emocija, ali ako se u tome danas ne nalazite, pazite na hladnoću u odnosima.

Petak

Petak je dan koji je odličan za komunikaciju i odnose, pogotovo ako imate razmirice sa roditeljima. U ovom svetu jedino ne biramo roditelje, a to znači da su ti odnosi u većini slučajeva komplikovani.

Pročitajte i ovo: Klasični modni komadi koje bi svaka žena trebalo da ima

Subota

Subota je dan kada nije dobro započinjati nove akcije jer vas mogu dovesti do pogrešaka. Okrenite se manjim radnjama i malim koracima.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Nedelja

Nedelja je dan koji je odličan za kreativnost, ali izbegavajte krajnosti.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Kako vidimo, ovo je izazovna nedelja jer kada se pomeraju Saturn ili Jupiter, potrebno je obratiti pažnju u našem životu, pogotovo u ovom slučaju na stare događaje poput loših porodičnih odnosa, pogotovo izmđu braće i sestara.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.