Prelazak Marsa u Raka smanjio je pritisak koji se mogao osećati poslednjih mesec dana.

Na nebu još uvek deluju Saturn i Ketu koji su u velikoj blizini i još uvek mogu unositi promene u vaš život po pitanju posla. Jasno, bolji uvid možete dobiti ako znate u kojoj vam se kući ovaj tranzit nalazi.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Primera radi, oni koji su rođeni u đotišu u znaku Blizanaca, sigurno su osetili velike promene po pitanju odnosa zbog ovog tranzita. Ipak, tranzit Saturna i Ketua donosi duhovne uvide koji vam sada mogu dati odgovore na neka važna pitanja po pitanju smisla života.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ovaj tranzit daje uvide po pitanju smisla i vaše darme. On vas stavlja u situacije u kojima od vas traži da odgovorite na ovo pitanje. Kod nekih je to podstaklo meditiranje, a kod drugih da su se počeli zdravije hraniti i ispravnije odnositi prema životu. Ukratko, ovaj tranzit traži iskrenost prema sebi.

Photo by Jack Ward on Unsplash

Venera ili planeta ljubavi, nalazi se u znaku stabilnosti. Ipak, nalazi se u sazvežđu Mrigashire koja vas može terati na emocionalnu potragu.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Ovo sazvežđe postavlja pitanje o zadovoljstvu odnosom. Ako niste zadovoljni momentalnom situacijom u vezi, ovo sazvežđe vas može pokrenuti na traženje nove avanture.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Pritom, ako ovo sazvežđe imate u natalnoj karti, onda ste u stalnoj potrazi za novim emocionalnim iskustvima koja vas teraju tokom celog života da tražite emocionalno ispunjenje u partnerskim odnosima.

Photo by Ricardo Gomez Angel on Unsplash

Ovo sazviježđe smatra da se soma ili besmrtni nektar života nalazi u drugom, što može doneti emotivnu nestabilnost jer se ne može naći potpuno zadovoljenje u drugome.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Pojačana poslovna ambicija biće izražena zbog Sunca i Rahua. Stoga, pokušajte razlučiti bitno od nebitnog, odnosno, ambicija je pogođena nemogućnošću emotivnog odnosa sa samim sobom. Pokušaj da se bude bolji od drugog, u stvari, je želja da se zadobije pažnja drugog, a u dubini duše postoji strah da nećete biti primećeni od drugog i da na vas neće niko obratiti pažnju. To je nagon za pripadnošću koji, kada se pogrešno shvati, mnoge veze može učiniti nesrećnim.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ponedeljak je dan koji, iako vlada radikalnom slobodom, sam po sebi većinu ljudi okrene na emotivnu hladnoću. Pripazite da u odnosima ne vređate druge, budite blagi.

Photo by Tanner Larson on Unsplash

Utorak je pod uticajem nezavisnog dana koji vas može terati na jake želje i probojnost, ali ono što će vas podsticati iznutra na akciju svakako je želja za slobodom. Na nižem nivou, to radimo impulsivnošću i ambicijom, a na višem je to povlačenje u sebe.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Sreda je pod uticajem dubljih nivoa naše psihe, ali ako na takav način ne gledamo na ovaj dan, onda on nije dobar za ono što zovemo materijalno ili užitak.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Četvrtak je pod nežnijim uticajem sazvežđa kojim vlada Merkur. Mesec i Merkur se dobro slažu, ali ako su vam ciljevi materijalistički, onda ova kombinacija donosi laži. Ovo je odličan dan za praštanje.

Photo by Sander Crombach on Unsplash

Petak je odličan dan za novi početak. Počeci koje ćete činiti, pogotovo prema poslu, biće dobri. Na emocionalnom planu, pripazite na jake emocionalne reakcije.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir sa ružom

Subota je pod uticajem kreativnosti, odnosa, strasti, te krajnosti. Najvažnije je da izbegavate krajnosti, u strasti tražite ljubav, a u kreativnsoti mogućnost smera u kojem bi trebalo da ide vaš budući posao.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kada u natalnom horoskopu imate planete koje se nalaze u znaku u kojem se ne osećaju dobro

Nedelja je pod uticajem oštrog sazvežđa koje daje impulsivnost. Izbegavajte svađe, delujte i ovo je u materijalnom aspektu odličan dan i za kuvanje. Simbolički, kuvanje je povezano sa prihvatanjem emocija, pogotovo ljutnje.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Ova nedelja daje naglasak na novim počecima. Da biste nešto novo započeli, potrebno je napustiti staro, a u emocionalnom domenu, od posedovanja partnera okrenuti se vrednostima i poštovanju drugačijeg mišljenja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.