Venera u utorak ulazi u znak Raka, koji je simbol ženstvenosti, ali sa Venerom se događa sukob između devojke (Venere) i majke (Mesec), tačnije, ovde se događa inicijacija devojke u majku (Mesec).

Večita nesigurnost koja je obeležila današnju ženu jer teško prihvata ovu majčinsku prirodu za koju joj društvo ne daje podršku.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

S druge strane, zbog momentalnog odnosa sa Marsom, traži od žene da bude, osim privlačne žene i majke, strast, ali i poslovnost. Ova kontestacija predstavlja današnju ženu koja pati od toga da mora da bude sve – poslovna žena, majka, a opet senzitivna, erotska tj. privlačna drugima.

Pročitajte i ovo: Kako da maksimalno iskoristite svoj godišnji odmor

Venera u Raku donosi dva različita aspekta. S jedne strane, ovaj položaj donosi dobar aspekt za porodicu, odnosno, Rakova ljubav je takva da se posle zaljubljivanja širi na članove porodice. To je ljubav u kojoj nije toliko žena usmerena na partnera, već dobija širi oblik voljenja, a takva ljubav traži složeniji pristup, kako partner ne bi bio zanemaren.

Photo by Todd Diemer on Unsplash

Sada je zbog drugih konstelacija jako naglašena strast koja jača flertove i neobavezne ljubavi. Manje dolazi do izražaja porodični segment, odnosno, mogu se pojavljivati pitanja – čemu porodica, zašto je ona važna?

Pročitajte i ovo: Da li stvarno ništa nije tako jednostavno?!

Dakle, na snazi je niže Sopstvo, senoviti deo naše ličnosti, gde sebičnost i neostvarene želje, pretvorene u ljutnju i frustraciju, ponovo mogu biti vidljive. Svakodnevno življenje sebičnosti nam ne dopušta da primetimo kako ona stvara duboku frustriranost. Ovo je razdoblje koja može pokazati naličje vašeg voljenja.

Pročitajte i ovo: Besparica i ljubav

Ipak, niže Sopstvo mora doći isto tako u prvi plan kako bi se s njime suočili i videli svoju drugu stranu. Bez tog polariteta ne možete stvoriti napon života, niti odnos.

Photo by Isi Akahome on Unsplash

Konstelacije su samo simbolička gibanja koja govore o određenim unutrašnjim stanjima, u ovom slučaju Venera ili aspekt ljubavi ponovo dolazi u prvi plan, pogotovo strast koja sada dominira.

Pročitajte i ovo: Kako boli duša?

Ponedeljak je dan za istraživanje emocija, kao i za meditaciju, a i ako poslovno delujete, onda je bolje da to učinite danas.

Pročitajte i ovo: Kojim strahovima treba krenuti u susret

Iako je materijalni napredak važan za čovekovo blagostanje, ako suviše pažnje poklanjamo spoljnim stvarima i ne obaziremo se na unutrašnji razvoj, takva neravnoteža će nas dovesti do problema. Ključ je unutrašnji mir – ukoliko posedujemo unutrašnji mir, bićemo u stanju da se sa svakom situacijom nosimo smireno i trezveno.

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Ako nemamo unutrašnji mir, bez obzira na to koliko je naš život prijatan u materijalnom smislu, bićemo uvek zabrinuti, uznemireni ili nesrećni kada naiđu nepovoljne okolnosti. Kada imamo unutrašnji mir, možemo spokojno živeti sa onima oko nas.

Pročitajte i ovo: Zagrljaj je važniji od hrane, vredi hiljadu izjava ljubavi

Kada nam je zajednica u miru, ona taj mir širi i na susedne zajednice i tako dalje. Kada osećamo ljubav i dobronamernost prema drugima, to ne samo da u njima budi osećaj da smo voljeni i da o nama neko vodi računa, već to istovremeno i u nama samima razvija sreću i mir.

Pročitajte i ovo: Seksualno ucenjivanje – tamna strana interneta

Ono što najviše remeti naš unutrašnji mir jeste ono što nazivamo uznemirujućim emocijama. Sve takve misli, osećanja i drugi mentalni događaji koji odražavaju negativno ili bezosećajno stanje uma, neizbežno potkopavaju naš doživljaj unutrašnjeg mira.

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Sve takve negativne misli i emocije, kao što su mržnja, bes, gordost, požuda, pohlepa, zavist i tako dalje, uznemirujuće deluju na našu unutrašnju ravnotežu. One ugrožavaju i naše zdravlje.

Pročitajte i ovo: Šta je Jung govorio o ženama

U tibetanskoj medicini mentalne i emocionalne turbulencije oduvek su smatrane uzrokom mnogih bolesti, uključujući i rak. I naučnici i doktori na Zapadu sve više usvajaju ovakvo stanovište.

Pročitajte i ovo: Prokrastinacija – odlaganje kao navika ili životni stil

Uznemirujuće emocije su pravi izvor nemoralnog ponašanja. One su i osnova za nespokojstvo, depresiju, konfuziju i stres, koji svi igraju tako važnu ulogu u našim životima danas.  Stoga, pošto toliko često ne prepoznajemo njihov destruktivni potencijal, ne uviđamo ni potrebu da se njima pozabavimo. Ovo je dan istraživanja emocija.

Photo by Dawid Sobolewski on Unsplash

Utorak je dan koji je dobar za putovanja, razgovore i odnose, te rešavanje problema sa porodicom.

Pročitajte i ovo: Da li varite ili gutate svoje emocije?

Sreda nije dobar dan za odluke, tako da ih izbegavajte. Usredsredite se na manje odluke i manje aktivnosti.

Pročitajte i ovo: Da li da se vratim bivšem partneru ili ne?!

Četvrtak je dan za novi početak, kao i za nove aktivnosti. Ovo je dobar dan i za zdravstvena pitanja, sa kojima je dobro da se danas pozabavite, ako postoji potreba.

Pročitajte i ovo: Uticaj ranog razvoja na formiranje ličnosti

Petak je dan koji je odličan za kreativnost i donosi jako puno strasti koju treba znati usmeriti jer ona je obično vrlo jaka ako ne izražavamo emocije prema drugima i partneru.

Photo by Dawid Sobolewski on Unsplash

Subota je dan koji donosi oštrinu, stoga, pazite kako se odnosite prema drugima. Ovo je dobar dan da prekinete sa lošim navikama koje danas mogu biti više izražene.

Pročitajte i ovo: Kako snovi mogu da nam pomognu u rešavanju svakodnevnih problema

Nedelja je dan koji je odličan za odnose, ali u komunikaciji morate biti oprezniji. Dobar je dan za materijalne stvari.

Pročitajte i ovo: Ovo su dokazi da manipuliše vama

Kako vidimo, nedelja započinje aspektom odnosa koji dolaze u prvi plan i kod mnogih može pojačati želju za flertom.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.