Ove nedelje nemamo većih konstelacija, osim što Mesec prolazi kroz izazovne znakove i planete.

Naime, na nebu se nalazi komplikovana kombinacija koja se neće bitno promeniti sledećih mesec dana. Bolje bi bilo biti oprezniji nego se upuštati u nagle i izazovne korake. Mesec ne prolazi kroz dobra sazvežđa. Utorak i sreda neće biti toliko ugodni, tek četvrtak daje bolje mogućnosti.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

S druge strane, po pitanju ljubavi, Venera je u najstrastvenijem sazvežđu i ona u ovom položaju daje ekstremnosti po pitanju strasti. Stoga, u odnosima tražite ravnotežu jer možete želeti mnogo, a niste spremni dati isto toliko mnogo toga.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Tačnije, većina želi promene, ali se ponašaju isto, ne menjaju ništa što onda stvara frustraciju. Kada kažemo strast, onda se malo kada misli da se iza nje kriju mnoge projekcije koje osećate kod partnera. Ako pogledate, ne radi se o fizičkoj privlačnosti, već o unutrašnjoj, a ona može biti različita. Od karmičkih susreta, projekcija onoga šta ja želim da budem i što jesam i što je utelovljeno u toj osobi prema kojoj osećam strast.

Photo by Vero Photoart on Unsplash

Ipak, kako bi uveličali sebe, mi mnoge veze zovemo velikim ljubavima, a u stvari se radi o strasti. Strast nastaje iz želje za moći, kao prvobitnim oblikom izražavanja čoveka u njegovom otkrivanju sebe. Zato je Venera u Ovnu više sklona da se spolja prezentuje kao najbolji i najveći ljubavnik ili ljubavnica.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Spremnost dokazivanja je velika jer ne postoji unutrašnji sadržaj koji se stvara kroz godine odnosa i rada na sebi. Zato tantra kaže da se nakon šest godina partneri počinju seksualno otvarati jer se nakon godina stvorila intimnost i poverenje u partnera, dok mi kao Zapadnjaci takvu ljubav ne cenimo.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Strast je slađa i uveličana kako bi Zapadnjak prezentovao svoju veliku ljubav koja je propala radi spoljnog agensa, on tako opere svoju savest prdstavljajući reč veliko umesto nedostatka sadržaja.

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Strast i ljubav kada se pronađu onda one ne mogu reći da su volele nekoga, a da ih je on ili ona napustio/la. Strast i ljubav znaju da ne postoji nesrećna ljubav ako su zajedno.

Pročitajte i ovo: Tranzit Jupitera kroz znak Strelca, po kućama natalnog horoskopa, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Ponedeljak je dan koji jača moć i slabo slušanje sagovornika. Budite pametniji, ukoliko vas sagovornk ne čuje.

Ovaj dan donosi Škorpionska pravila, a ona su usmerena na kontrolu, moć i vladanje, poput Ničeove misli da je država najhladnija od svih hladnih nemani. I hladno laže – i ova laž gmiže iz njenih usta – Ja, država, ja sam narod.

Pročitajte i ovo: Upoređivanje s drugima upropaštava ti život

Dakle, ovaj dan donosi sve ono što je ispod svesti i što se krije u svakoj našoj misli koju ne vidimo celu. Kako bi Adler rekao, iza svake dobrote skriva se želja za moći. Mi smo polaritetna bića, ali isto tako, ako težimo jednom polu tj. moći, zaboravljamo da je ljubav jedina prava moć.

Photo by Toni Hukkanen on Unsplash

Snaga velikih karaktera je upravo to da ne biraju, nego su potpuno po svom biću to što hoće i što vrše, kaže Hegel. Snaga leži u tome da možete prebivati i voleti sebe u samoći i tada vam ne trebaju pohvale i šaputanje drugog.

Pročitajte i ovo: Perfekcionizam – glad za prihvaćenošću i ljubavlju

Utorak je dan za traženje duhovnih rešenja ili postavljanja duhovnih pitanja, ali za sve ostalo nije dobar. Odmorite se što više i ne zahtevajte od sebe veće ciljeve.

Sreda je dobar dan za kreativnost, ali isto tako nije dobar dan za odluke. Stoga i danas manje radite, a više se odmarajte.

Pročitajte i ovo: Zašto se žalimo, čak i kada nam dobro ide

Četvrak je odličan dan, iskoristite ga što bolje jer donosi zrelost i dobre mogućnosti na nove korake.

Photo by Ashley Bean on Unsplash

Petak je dobar dan za usvajanje znanja, kao i za razgovor. Smatra se isto tako povoljnim danom za delovanje.

Pročitajte i ovo: Da li je kokosovo ulje otrov ili čudotvorni lek?

Subota je odličan dan za poslovne odluke, kao i za kreativnost, a u odnosima ne insistirajte na svojim stavovima, ukoliko za njih nemate pokriće.

Pročitajte i ovo: Specifična obeležja Portugala

Nedelja je odličan dan za nezavisne aktivnosti, kao i za meditaciju, te za pitanja koja se tiču zdravog načina života.

Pročitajte i ovo: Kapri – najlepše italijansko ostrvo

Kako vidimo, nedelja je izazovnija, pa pokušajte da pronađete više aktivnosti koje se okrenute unutrašnjem radu i aktvinostima poput čitanja knjiga, meditacije, šetnje prirodom, a na poslu ne nasedajte na tuđe impulsivne ispade, pogotovo u prvom delu nedelje.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.