Ove nedelje dolazi nam tranzit koji je izuzetno opasan za svet.

Naime, Rahu i Ketu, koje u Zapadnoj astrologiji zovemo Severni i Južni Mesečev čvor, u indijskoj astrologiji imaju izuzetnu važnost jer predstavljaju karmičke čvorove koji su 2007.g. izazvali financijsku krizu, ali ove godine će biti jako dugo zajedno sa Saturnom u velikoj blizini.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Poslednji put su bili na istoj blizini i istoj dužini 1939.g. i 1962.g.

Ketu se već sada nalazi u znaku Sunca, a Sunce je nosilac vlada i država. Sunce i Ketu su veliki neprijatelji jer Ketu je Senka koja jede.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ipak, jedan dobar aspekt koji nosi ovaj položaj jeste što će mnogi imati sumnje u sistem i više će se propitivati odluke onih koji vode Vlade. Za ljudsku prirodu je to dobro jer suština čoveka jeste da gleda u sebe i da u sebi traži autoritet, a ne spolja.

Photo by Jack Anstey on Unsplash

U duhovnom aspektu, ovo je dobar aspekt, ali za ljude koji su potpuno usmereni na spoljna događanja, ulazak u sebe, poput meditacije, smatraju jako teškim ili neverovatnim. Nekada zakoni univerzuma čoveka na to teraju silom.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Nadamo se da ovaj tranzit neće imati takve posledice.

Ipak, ovaj tranzit treba gledati iz drugog ugla. Obično govorimo da je ovo težak tranzit, ali gledajući iz ugla indijske filozofije, ili Jungove psihoterapije, ono što izlazi napolje, već je jako dugo bilo unutra.

Pročitajte i ovo: Kako da se pravilno hranimo tokom proleća

Ovi tranziti izbacuju na videlo sve ono što je kolektiv potiskivao godinama i sada se materijalizuje.

Photo by Michael Held on Unsplash

Takođe, kvantna fizika nas uči da su materija i svest jedno, sve što se događa napolju, čovek uzrokuje iznutra, pa se nadajmo da će ovaj položaj izazvati samo finansijsku krizu koju danas potvrđuju i ekonomisti, ali da neće izazvati veće sukobe.

Pročitajte i ovo: Emotivno prejedanje

Drugi tranzit koji nam dolazi ove nedelje i koji će nas terati na tvrdoglavost je Mars u Biku.

Ovo je tvrdoglava kombinacija koja je u redu ako je usmerite na posao ili u neki stabilni projekat ili nekretninu, ali ako ovaj aspekt usmerite u odnose i imate želju da budete u pravu, onda razmislite šta, u stvari, želite od odnosa.

Pročitajte i ovo: Pet različitih vrsta keto dijeta

Pošto se astrologijom bavim 20 godina, a nešto duže istočnom i zapadnom psihologijom, iz iskustva mogu reći da ovaj aspekt u odnosima izaziva dosta problema jer većina akcija koje odnos pokreću je takmičenje, izazovi, dokazivanja ko je u pravu. Ovaj položaj može izazvati i strast u odnosima, ali onaj ko poznaje strast, zna isto tako da se iza nje skriva bolno razočarenje jer se radi o projektovanju onoga što ja želim da partner jeste, a ne ono što partner zaista jeste. Stoga, u odnosu pripazite na ponašanje.

Photo by Ricardo Dominguez on Unsplash

Ponedeljak je dan koji može izazvati laži. Pokušajte da ne nasedate na obećanja drugih ljudi. Ovo je odličan dan za istraživanje emocionalnih reakcija.

Pročitajte i ovo: Što više jedete ove namirnice više mršavite

Utorak je odličan dan za samopouzdanje, ali isto tako može izazvati ponos. Jako je dobar dan za rešavanje odnosa koje imate sa roditeljima.

Sreda je dobar dan za odnose, ali pripazite na obećanja koja dajete u partnerskim odnosima. Reći volim te, nosi težinu koja ne bi trebalo da se menja kako vetar duva.

Pročitajte i ovo: Venčanje definitivno menja vaš partnerski odnos – kako i zašto

Četvrtak je odličan dan poslovne odluke. Ovo je jedan od najboljih dana jer daje jasniju sliku posla i poslovnih odluka. Dobar je dan i za karitativno delovanje.

Photo by Tom Grimbert on Unsplash

Petak je dan koji je dobar za posao, ali donosi i jaku ambiciju, a nekada i laganje. Pripazite na laži drugih ljudi.

Subota je odličan dan za rad, ali i za precizne aktivnosti koje možda imate da napravite u kući. Ovo je dobar dan za sve one koji su rastreseni da se saberu i vide šta rade pogrešno.

Pročitajte i ovo: Tufne – najradosniji modni trend za proleće – leto

Nedelja je dan koji je usmeren na emocije, ali na lepo, kao i na umetnost. Takođe, ovo je dan dobar i za nove početke.

Kako vidimo, ova nedelja donosi nestabilnosti, ali bez njih nema ni duševnih promena. Nestabilnosti otkrivaju one delove nas samih koje ne razumemo.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.