Olakšanje ćemo osetiti pred kraj nedelje, kada će nas napustiti težak tranzit kojeg je stvarao Mars, a s druge strane, malo će popustiti i blizina Saturna i Ketua, tako da nam sledi manje opterećenja.

Globalno će se smanjiti pritisci, ali ne do kraja. Mars u Raku je u padu, a ovde pokazuje svoje loše karakteristike i stvara osetljivost na reproduktivnim organima, mehuru i bubrezima, pogotovo kod inženjera malo ko povezuje astrologiju sa alhemijom, tačnije s arhetipovima.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Rak je simbol majke i inicijacije žene u majku. Prvo se žena poistovećuje sa simbolom Psihe, mlade devojke, a kasnija inicijacija žene je u majku ili u savremenom svetu osobu koja sebe pronalazi u humanosti kao krajnjem obliku postojanja svakog čoveka.

Pročitajte i ovo: Vodič za žene zbunjene muškarčevim ponašanjem

Frojdova i Fromova škola govori da je to krajnja faza razvoja psihe, odnosno, svi problemi koje osećamo upravo nas usmeravaju prema tom obliku postojanja. Izgleda lagano, ali, u stvari, radi se o prepoznavanju emocionalnih delova koje mi zovemo planete, a psihoterapija kompleksi.

Iz mog ugla, lepše je reći Mars u Raku jer simbol i govori uvek više. Dakle, ovo je mogućnost da vidite kako je Psiha ili mladalački pogled na odnose više igra u kojoj se zaljubljujemo u izazove i dokazivanja sebi vrednosti. To je faza u kojoj se učimo poverenju u sebe i postavljanju granica ili vlastitih mogućnosti.

Pročitajte i ovo: Zašto je ženama malo potrebno da se mnogo vežu?

Druga faza pokazuje spremnost obećanog, odnosno, spremnost na ljubav. U đotišu je kuća odnosa kuća uživanja, a arhetip Raka govori da ljubav počinje u davanju, bez kojeg ne možemo dalje da funkcionišemo ako želimo da pređemo na višu fazu postojanja.

Pročitajte i ovo: On se njoj jako dopada, ali bez svega onoga što uz njega ide

Većina veza se raspada na nivou Psihe i tragičnih ljubavi koje su opisane u mitovima i prisutni su u snovima, kako bi Psiha ostala Psiha i tako se Psiha opire inicijaciji.

Upravo Mars u Raku manifestuje određenu ljutnju prema ovom arhetipu koji je mogao nastati u detinjstvu i sada može izazivati otpor prema majčinstvu i sve što je majčinstvo. Obično se doživi nešto ružno ili neki osećaj vam se može javiti i onda u sebi imate otpor prema svemu što pripada arhetipu majke, te se branite od ovog dela sebe, modernim stavovima ili intelektualnim objašnjenjima, no, on ne nestaje.

Pročitajte i ovo: Da li se mame dele na dobre i doterane?

Na njega svaka žena mora da zna kako da asimiluje ovaj deo svoje prirode, isto tako i muškarac mora da asimiluje autoritet ako ne želi da ga Mars u Raku vrati u majčinski kompleks. Stoga je bolje meditirati na ovaj aspekt svakodnevno, kako bi se videlo šta on, u stvari, znači ili kakve imate osećaje prema ovom arhetipu koji ženi služi kako bi shvatila sve aspekte ljubavi.

Pročitajte i ovo: Imaju li žene previsoka očekivanja od svojih partnera?

Jasno, postoje i drugi arhetipovi žena, poput Artemide, koja je borbena žena ili Marsova žena, ali i ona, da bi postigla ravnotežu, potrebno joj je da asimiluje ovaj aspekt svoje ličnosti.

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Muškarci se sada mogu ponašati mačistički, a u stvari, što je ovaj aspekt više naglašen i što muškarci više naglašavaju ovaj aspekt ličnosti, to je njihova nesigurnost veća. Takođe, ovaj aspekt pokazuje u muškoj prirodi nemogućnost prihvatanja svoje muške strane koja se onda kompenzuje mačizmom.

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

Merkur u petak ulazi u znak Raka i on nije nešto tako kvalitetan za intelektualne radnje, ali je dobar za razvijanje razgovora o odnosima. Onaj slabiji aspekt ovog položaja jeste što emocije mogu nadvladati razum, ali ako ovaj položaj koristite za komunikaciju sa partnerom ili za odnose, on može dati dobre rezultate.

Pročitajte i ovo: U bračnom krevetu sa bebom

Prvi deo nedelje je nešto slabiji aspekt za ugovore i nije dobar za rasprave. Neke poruke ili stvari koje ćete raditi preko interneta biće slabije.

Photo by Hian Oliveira on Unsplash

Ponedeljak je dan punog Meseca, a to znači dobar dan za post, ali i za meditaciju. Ovo je dobro sazvežđe za traženje odgovora o smislu, ali nije toliko dobar za materijalno.

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Utorak je dobar dan za polemiku, razgovor i nezavisnost. Daje jake ideale i ambiciju. U odnosima će se tražiti više psiholoških znanja, a manje osećanja.

Pročitajte i ovo: Prednosti i mane ljubavne veze sa značajno starijim ili mlađim partnerom

Sreda nije dobar dan jer je Mesec u lošem društvu Ketua i Saturna, ali kako dan bude odmicao, biće sve bolji, a najbolji krajem dana za aktivnosti.

Photo by Yoori Koo on Unsplash

Četvrtak je dobar dan za učenje, znanje i razgovor, kao i za poslovnost.

Petak je dobar dan za posao, dok za odnose nije toliko dobar. Daje dobre aspekte za kreativnost.

Pročitajte i ovo: Za koje žene brak nije dobar izbor?

Subota je dobar dan za nezavisnost, prijateljstva meditaciju i zdravlje. U razgovoru tražite umerenost jer lako danas možete reagovati.

Nedelja je dobar dan za nezavisne aktivnosti. Pazite na impulsivnost koja vas lako može pobediti.

Pročitajte i ovo: Vodič za razvedene

Ova nedelja će dati bolje rezultate pred kraj. Utorak i sreda su slabiji, a ostali dani dace nam više.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.