Ove nedelje Venera ulazi u egzaltaciju ili svoj najbolji položaj, a juče tokom dana je i Sunce ušlo u znak Ovna, gde se najbolje oseća, što znači da su nam otvorene najveće kvalitete ovih planeta, od snažne volje do mogućnosti činjenja novih koraka u životu.

Venera je isto tako u poziciji gde daje svoje nabolje kvalitete. Venera je planeta ljubavi i momentalno je sa Merkurom, što će pojačati aspekt želje za promenama u vezi, želju za novim poznanstvima, ali ova Venera traži ljubav.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Ona se ne može zadovoljiti površnim vezama. Ovde Venera zahteva od partnera da kroz intimnost, razgovor i poštovanje stvaraju odnos. Današnji odnosi nemaju takvu naviku i pate od hroničnog nedostatka komunikacije jer komunicirati ne znači puno pričati, već pokušati doći do onih delova osobe koje ni sama ne može videti i dovesti na svetlo, te delove ličnosti.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Zbog toga što mnogi delovi duše ostaju potamnjeni i zanemareni, tokom veze postaju toksični materijal koji preuzima vezu jer očekivanja nisu ostvarena, partner nije odigrao ulogu spasitelja i započinje tihi rat zameranja.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Venera u Ribama nas upućuje na taj viši deo ljubavi koji je teže ostvariti. Mnogi su pozvani na ljubav, a Venera u Ribama kaže – malo je sposobnih koji mogu da vole.

Šta bi to značilo? Jednom mi je jedan bolnički psihoterapeut rekao -Mnogi traže pomoć, ali malo njih želi da sluša i radi na sebi. Stoga je ovaj položaj Venere odličan za odnose, ali ako želite da otkrijete stvarni karakter odnosa, onda je potrebno izaći iz formalnih pretpostavki o odnosu i otkriti da ovaj položaj nosi razmenu osećanja u kojima se često skrivaju naše slabosti, nesigurnosti o kojima je potrebno razgovarati jer kroz takve razgovore se razvija intimnost i prihvatanje

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ponedeljak je dan koji vlada ponosom. Danas je potrebno razlikovati samopouzdanje od ponosa.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Utorak je dan koji daje naglasak na status. Inače, ovo sazvežđe je vrlo kreativno, daje prirodne glumce i umetnike. Danas se više od drugih ljudi može tražiti poštovanje. Psihološkim rečnikom rečeno, radi se o inflaciji ega. Ego misli da je samo božanstvo i vredno poštovanja, tako da ovaj položaj traži realniji pristup svojim mogućnostima.

Sreda je dan koji daje odlične karakteristike za zrelost, pogotovo u odnosu. Ipak, ovo nije dobar dan za odluke, pa pokušajte danas izbeći donošenje odluka.

Četvrtak je dan koji nosi lukavost, ali je dobar dan ako planirate neke buduće akcije, pogotovo ako se tiču posla.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Petak se posvetite radnjama koje traže vašu preciznost. Odličan je dan za kućanske poslove, ali i za uređenje stana.

Subota je dan kojim vlada sazvežđe Swati. Zovu je prva kap kiše. Takođe, simbolizuje mladu stabljiku i simbolizuje novi početak, prvi korak. Stoga je dobar dan za nove korake, pogotovo tamo gde nemate iskustvo.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Nedelja je u znaku sazvežđa koje nosi jak aspekt za želje, ali kako dan bude odmicao, ta želja se može pretvarati u ljubomoru. Jutro do podneva je puno bolje za delovanje, nego drugi deo dana.

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Iz pročitanog možemo zaključiti da je ovo nedelja koja daje dobre aspekte za odnose, ali istovremeno i za nove korake. Saturn i Ketu su još uvek u blizini, što znači da su nestabilnosti na poslu i dalje moguće.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.