Ove nedelje Mars ulazi u znak Lava, što je mnogo bolji položaj, pošto je Mars u Raku u svom potpunom padu i doneo nam je agresivnost, svadljivost, nemogućnost da se stvari rasprave, te lošu mušku energiju koja se pretvara u najnižu manifestaciju.

Kod žena je izazivao ljutnju na majčinski princip, a ostale planete su pojačale njegovo loše delovanje. Jasno je da su porodica, deca i majke u ovom razdoblju bile najugroženije, pošto Rak vlada porodicom i majčinstvom, a Mars agresijom.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Bilo kako bilo, dolazi do poboljšanja od petka kada Mars ulazi u znak Lava. On više daje naglasak na hrabrosti, a ne na infantilnom nasilju. Obično se nezreli ljudi i slabići obračunavaju sa slabijima, dok stvarati u sebi hrabrost je dug proces borbe sa vlastitim unutarnjim projekcijama koje se pojavljuju u životnim problemima.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Ovaj tranzit svojim delovanjem pojačava nam najtežu kombinaciju Saturn – Ketu. Globalno taj aspekt može izazvati sukobe, ali u našim životima neće bitno menjati situaciju. Jasno, mnogo zavisi od vaših natalnih karti, gde se dosta preciznije mogu neki događaji iščitati.

U svakom slučaju, Mars će vam dati snagu za promenom i odlukama, pa ga pokušajte u tom smeru iskoristiti u vlastitom životu. Ojačati volju, veliki je iskorak u svačijem ličnom životu.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Venera ove nedelje ulazi u nezgodno i prevrtljivo sazvežđe, a to znači da su prevare i laži sada mnogo više izražene u odnosima nego inače. Ako se neće raditi o prevarama, laži će biti vrlo prisutne i pokušajte da vidite kako da pristupite iskreno svojim odnosima.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ponedeljak je dobar za planove, ali pazite na laži drugih, kao i na kontrolu koja odnose može učiniti opterećujućim.

Utorak je odličan dan za poslove, kao i za dobru procenu šta ćete dalje u svom poslu. Ovo je odličan dan za materijalne aspekte delovanja.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Utorkom vlada sazvežđe Chitra, kojim vlada Mars, koji označava snagu, ali i donosi sukob ukoliko se duže vreme ne zalažemo za sebe. Tada Mars postaje slab i dolazi do stalnog prigovaranja, umesto da se uzmu stvari u svoje ruke i napravi promena. Stoga, ovo sazvežđe donosi upotrebu svoje volje kroz rad na veštinama koje nam pomažu u rešavanju problema. Dakle, ona ne vlada pukim manuelnim radom, već radom na veštini.

Pročitajte i ovo: Zaljubljeni smo! Dakle, treba da se venčamo?!

Sreda je odlična za odnose, kao i za estetiku i male korake. Ovo nije dan za velike iskorake i pravda bi vam mogla biti vrlo bitna.

Četvrtak je odličan za materijalne odluke, kao i za ambiciju, ali neostvarene želje mogle bi vas naljutiti.

Petak nije dan za odnose, ali je dobar za prijateljstvo. Takođe, ovo je odličan dan za istraživanje sopstvenih emocija i ponašanja.

Pročitajte i ovo: Letnja ljubav nas uči da živimo bolje – kaže psihologija!

Subota nije dobar dan u pogledu želje za moći, ali zbog Jupitera, ovaj dan vam se može činiti mnogo lakšim.

Nedelja je odličan dan za korenite promene, ali ih ne činite u pogledu materijalnog života.

Pročitajte i ovo: Ne mogu sama sebe da zaprosim!

Nedelja u celosti nije toliko dobra za odnose, ali u poslovnom segmentu je dobra početak i sredina nedelje, dok u petak i subotu pripazite na odnose.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.