Početkom nedelje Venera ulazi u svoj znak, tačnije, u znak Bika, gde se oseća prirodno, oseća se samozadovoljno.

Psihološki često zaboravljamo da svaka ostvarena ljubav traži toplinu doma u kojem provodimo vreme, u kojem stvaramo osećaje i upoznajemo partnera.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Zato se kuća u snovima javlja kao simbol našeg emocionalnog Ja. Dom traži izdatke, a to znači da svaka veza traži materijalna sredstva. Stoga, u psihoterapiji se kaže da je za ljubav potrebna i organizacija života. Ako je nema, obično veze propadaju. Zato se Saturn nabolje oseća u Vagi, isto tako Venerinom znaku.


Pročitajte i ovo: Perfekcionizam – glad za prihvaćenošću i ljubavlju


Materijalni ispiti pred kojima se nađemo u odnosima testiraju svaku vezu. Primera radi, veliki postotak razvoda nastaje upravo u vreme krize, Saturn, kao nosilac materijalnog i stvarnosti, testira svaku vezu i postavlja joj zahteve. Većina će to protumačiti kao materijalizam, ali Saturn ili ugljenik sastavni je deo dijamanta.

Kroz mnoge procese priroda u svojoj utrobi stvara dijamant, pa se tako Venera ovde oseća kao svoj na svome.


Pročitajte i ovo: Za koje žene brak nije dobar izbor?


Venera u Ribama iako je u najvišem položaju ili hotelu sa pet zvezdica ipak je u hotelu, a u svom domu, odnosno, u Biku se oseća najbolje. Ovde Venera sa razlogom traži dom u kojem će boraviti sa partnerom.


Pročitajte i ovo: Kako nas manipulišu


Muškarac je simbolično vitez, odnosno, muškarac se kroz mitove najbolje oseća kada može da zaštiti ženu. Kada to ne može, svaki muškarac pati, ne oseća se dobro jer on želi pridoneti, kako svojoj porodici, tako i društvu. Ako to ne čini, on se gubi. Negde se nije odvojio od roditelja i traži pomoć nekog izmišljenog roditelja, od države ili nekog drugog, ali on tako zove svoju majku od koje traži zaštitu.

Ovde isključivo govorim o funkcionisanju nesvesnog i mitova. To ne znači da ako imate dom da će vaša veza profunkcionisati, ovde se radi o dubljem značenju. Naime, Venera je ovde svesna da se život u dvoje sastoji od mnogih sitnih radnji, od rada na poslu, brige o deci, pripremanju hrane, čišćenju doma.


Pročitajte i ovo: Kako da ne vaspitavate svoju ćerku


Kada završi vreme u kojem se Venera zaljubljivala u Ovnu, sada dolazi u znak u kojem mora da pređe na viši nivo, pokaže da je sposobna da obećanja koja daje partneru i da ispuni.


Pročitajte i ovo: Zašto zavist dominira odnosima?


Ovde se Venera odlučuje za ljubav, ulazi u fiksni znak koji znači postojanost. Venera u Ovnu zna da kaže volim te, ali nakon toga kada dođu problemi, zna da kaže: ne volim te.

Ovde Venera dato obećanje ljubavi traži u delima, pokazuje da prihvata izazove ljubavi. Vidimo kako se vrši transformacija ljubavi gde kada kažete nekom volim te, shvatite težinu rečenog jer ako to ne učinite i ne prepoznate, nikada nećete moći da osetiti ljubav, a ako ne osetite ljubav, vaše telo pati i kako godine idu, u starosti jača osećaj frustriranosti.


Pročitajte i ovo: Zašto varamo svoje partnere?


Iako je to već izlizano reći, učiti se umeću ljubavi donosi jedino životno ispunjenje, sve ostalo, štagod proživeli, neće imati nikakav značaj, niti će ostaviti bilo kakav dublji zapis ili sećanje u vašoj duši.


Pročitajte i ovo: Antisocijalni poremećaj ličnosti


Ponedeljak nije dobar dan za odluke, već za manje radnje. Ovo je dan kada je dobro biti što opušteniji, kao i za smanjivanje obaveza.

Utorak je dan za odnose. Takođe, naglašava i potragu, te želju za neostvarenom ljubavlju. Potražite danas one stvari koje vam fale u životu i vidite koliko su one ostvarive.


Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o vitaminu Q, savezniku u borbi protiv bora i umora


Sreda je dan koji nije dobar za odnose, dok je dobar za posao i sve one radnje koje se tiču rada. Želje danas mogu biti pojačane, kao i osećaj žaljenja što one nisu ostvarene.


Pročitajte i ovo: Vuk dlaku menja, ali ćud nikada!


Četvrtak nije povoljan dan, smanjite obveze, ne ulazite u rasprave i opustite se više kroz svoj dom.

Petak je dan koji vlada saosećanjem. Ova emocija je smisao razvoja i njeno razvijanje u sebi nudi osećaj spokoja jer želja se pretvara u stvarni osećaj koji nam stvara razumevanje stvarnosti i biti samog života.


Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane


Subota je dan u kojem treba pripaziti na naivnost. Pripazite na lažna obećanja i neiskrenost drugih.

Nedelja je dan koji je dobar za delovanje, ali pripazite na ponos koji danas može biti jače naglašen.


Pročitajte i ovo: Šta da radite ako vaš partner ne želi da se ženi


Kako vidimo, ova nedelja donosi stabilnije odnose, a ponedeljak i četvrtak nisu dani za donošenje odluka.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.