Venera je ušla u znak Blizanaca, a to znači da nas poziva na površni pristup odnosima i donosi flert.

Pored toga, napadnuta je od malefika tako da pojačava rečeno, a sa Rahuom ovaj mesec donosi i pojačanje strasti, kao i zavođenja. Međutim, šta bi to značilo psihološki?

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Ovaj položaj Venere izvlači na površinu potisnute sadržaje, ono neproživljeno, a sada se javlja kao želja za flertom ili lažni izlaz iz situacije u kojoj ne prihvatamo stvarnost veze u kojoj je razgovor bitan.

Pročitajte i ovo: Nedeljni horoskop za period od 01. do 08. jula 2019. godine

Venera se nalazi u Merkurovom znaku koji vlada komunikacijom. Razgovor o odnosu često izostaje jer razotkriva da ne postoje stvarni ciljevi, a partneri ne vole da vide sebe u stvarnom svetlu kao nesposobne i bez stvarnih stavova o životu. Ako nemamo stvarne stavove o životu, onda niti ljubav ne može da počiva na nikakvim temeljima.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o totalnom pomračenju Sunca u Raku, utorak, 2. jul 2019.

Foto Jakob Owens

Rahu će povući na materijalizam i veze ovde lako skliznu u hedonizam u kojem se izbegava odgovornost, ali zato nema niti ljubavi. Današnju civilizaciju karakteriše upravo ova Venera, površne veze bez razgovora i ciljeva, te naglasak na hedonizmu.

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Saturn i Ketu su još uvek jako blizu i postavljaju pitanje smisla na koje je dobro u ovom vremenu tražiti odgovor.

Pročitajte i ovo: Zašto ženomrzac potajno ili otvoreno mrzi žene?

Ponedeljak je dan koji je odličan za odnose, ali pokušajte da odvojite šta je stvarno, a šta nestvarno u obećanjima koje dajete. Ovaj dan simbolizuje zaljubljenost, a taj trenutak je jedan od najlepših i vredan je pažnje jer budi u nama ono najbolje. Ono što upropaštava odnose je posedovanje partnera. Zato ovaj dan može doneti nesigurnost jer želja za posedovanjem stvara zavisnost i pretavara partnera u stvar. Budite svesni da želja za posedovanjem donosi najviše problema u životu.

Foto Alex Blajan

Utorak nije dobar dan za odluke i možete osetiti jaču ljutnju, zato budite oprezniji. Prepustite se radije nekim lakšim radnjama koje vas neće toliko opterećivati.

Pročitajte i ovo: Kako se ponašaju ovisnici o ljubavi, romantici i vezama?

Sreda je dobar dan za odluke, kao i za emocije. Jako je dobar za radnje koje se tiču doma, od popravki, pa do emocija koje imate sa porodicom.

Pročitajte i ovo: Kako da ne sagorite od posla

Četvrtak je dan koji je dobar za odluke, kao i za osećanja. Smatra se jednim od najboljih sazvežđa u kojima se Mesec nalazi.

Petak je pod uticajem lošijeg sazvežđa po pitanju novaca i obećanja. Ovaj dan je dobar za istraživanje psiholoških ponašanja.

Pročitajte i ovo: Zašto nikome niste dužni da objašnjate svoj život

Subota je dan koji može doneti puno ponosa, pa bi bilo dobro da naučite razliku između samopouzdanja i ponosa. Ovo je dan koji simbolizuje pretke. Inače, mnoge probleme možemo vući od predaka, pogotovo ako to govori natalna karta. Tačnije, većinom možete živeti njihove probleme a da ne rešavate svoje.

Pročitajte i ovo: Kako da osvestimo uznemirijuće emocije

Neielja je dan za odnose I preuveličavanja obećanja koja se daju u odnosu. Mnogi govore kako će voljeti do kraja života, ali nisu spremni ni nekoliko godina održavati vezu. Pogotovo ako ste u natalnoj karti rođeni u ovom sazviježđu, možete davati ova obećanja u odnosima.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Kako vidimo, Mesec prolazi kroz dobra sazvežđa. Jedino u utorak, i nešto manje u sredu, možete osećati jače izlive emocija na koje treba obratiti pažnju, pogotovo ako u natalnoj karti imate u konjukciji Rahu i Mesec.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.