Ketu i Saturn trenutno su u konjunkciji, na jednom stepenu, i to može stvarati dosta komplikovane situacije koje vam mogu stvarati probleme u životu.

Od 7. maja sledi najopasnije razdoblje jer će se toj kombinaciji pridužiti Mars, ali jači nego ikada u lošem smislu jer sa Rahuom, sa kojim stvora yogu ili položaj problema, poziva nas sve na oprez i više meditacije jer ova kombinacija isporučuje duboke ljutnje i sukobe, tako da sami sa sobom moramo da budemo u ravnoteži.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Već sam pisao da Ketu i Saturn deluju naglo i  vidimo kako je ova kombinacija delovala kod požara Notre – Dame. Ketu uvek deluje kratko, snažno i ostavlja tragove godinama. Pogledajmo samo poslednju krizu 2008. godine, kako je kratko i snažno odsekao ekonomiju, a njegove odjeke osećamo i danas.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Dakle, obnova Crkve trajaće isto nekoliko godina, jer se radi o naglom događaju i nečem jako starom iz prošlosti.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Kineska godine žute zemljane Svinje

Takođe, Strelac, kao i Saturn i Ketu, govori da se još mogu dogoditi takvi slični preseci u pogledu religije, stranaca ili sukoba koji se može manifestovati, pogotovo kada im se pridruži i Mars od 7. maja.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Saturn, inače, ima tendenciju da nas doslovno pričepi sa svojim navikama, obrascima i uverenjima iz prošlih života. Može stvoriti pesimizam zbog tih navika i rutine u onoj kući u kojoj se nalazi. Sada kada se Ketu pridružio, uticaj prošlog života je uvećan i može stvoriti teške okolnosti kako bi vas izbacio  iz zaglavljenosti u prošlim obrascima. To nikada nije lako za one koji vole Saturnovu rutinu, kao i kontrolu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Emocionalno, možda su neki osetili, može povećati depresiju i tugu. Jedan od elemenata samopomoći je meditacija jer sada možete lako zapeti u prošlim žaljenjima i krivici koje teško možete osvestiti promišljanjem. Morate većinu stvari raditi drugačije, pogotovo u emocionalnom aspektu, jasno da pritom ne povređujete drugu osobu svojim postupcima.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Ova kombinacija donosi asketizam i želju za povlačenjem, ali sa druge strane, Saturn se suprostavlja ovom čvoru i usmerava osobu da i dalje odrađuje karmu, što zavisi gde vam se nalazi Saturn u natalnoj karti.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Inače, ovaj položaj govori o karmi predaka, pogotovo onih kojima je učinjena neka nepravda, ili koji su naglo otišli sa ovog sveta.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

To je aspekt kolektivnog nesvesnog, kako ga zove C. G. Jung, tako da sada takvi sadržaji izlaze napolje, ali kako smo rekli, konačni cilj je da se prekinu stare navike kojih bi se trebalo osloboditi, ali do toga ne može doći bez naglog prekida ili nesrećnog događaja.