Jupitera u tranzitu ulazi u znak Jarca, a tu se nalazi njegov pad.

Svaka planeta ima znak u kojem se oseća najgore jer sve ima svoj polaritet: bogat – siromašan, star – mlad, zdrav – bolestan.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Jupiter, kao planeta zakona i prava, nema svoju snagu i momentalno živimo u situaciji koja je ograničila prava ljudi.

Drugi loš aspekt je planterani rat Jupitera i Saturna od 13. do 31. decembra 2020. godin. Ovo razdoblje isto tako ne donosi dobre aspekte, ali nakon toga će stvari biti nešto lakše.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Jupiter se nalazi u sazvežđu Uttara Ashada do 24. januara 2021. godine i pokazuje naglasak na aspektu važnosti elementa moći, što će mnogima biti jako bitno.

Nežnija energija je Jupiter u Shravani do 5. marta 2020. godine koja daje naglasak na učenju, a nakon toga, upliće se Mars i situacija će se ponovo zakomplikovati.

Od 6. aprila 2021. godine Jupiter će ući u znak Vodolije i ponovo će demonstracije u svetu biti u prvom planu, ali tu je Jupiter jači i daće bolje razultate do 20. juna 2021. godine.

Takođe, ove godine nismo imali ništa od Jupitera u Strelcu jer je bio u “klinču” zloćudnih planeta, te se pravda i znanje nisu  mogli manifestovati, što znači nemogućnost uspostavljanja reda.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Ako je nešto zatvoreno spolja, onda je sigurno otvoreno iznutra. Tako funkcionišu svi polariteti pa tako i astrologija. Stoga je u ovom tranzitu bitno obratiti pažnju na unutrašnji rad jer jedino se u nama događaju prave revolucije.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Jupiter je sada u službi materijalnog i pod kontrolom Saturna. Rahu koji aspektuje Jupiter, isto daje nižu energiju Jupitera, ali nam se otvara mogućnost da vidimo kako svet funkcioniše, kakvi su, u stvari, ljudi.

Na spoljnjem nivou, ovaj položaj Jupitera daće veliku žeđ za moći, pa treba pripaziti.

Retrogradni Jupiter u Vodoliji

od 20. juna 2021. do 14. septembra 2021. će ponovo aktivirati stare probleme koji su bili prisutni, odnosno problemi koje nećemo rešiti sada, ponovo će se tada aktivirati.

Ovo je vreme introspekcije. Jupiter želi da duboko kopamo i podvrgnemo se promenama na ličnom nivou, što znači da tada slabo daje prema van, pogotovo u poslovnom pogledu.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Jupiter je retrogradan u Jarcu od 14. septembra 2021. do 18. oktobra 2021. godine. Ovde će se vratiti problemi koji su bili prisutni ove godine. Dakle, sadašnja oduzeta prava ponovo će tu nepravdu staviti u prvi plan kako bi se pokušala rešiti.

Jupiter u Vodoliju ponovo ulazi 21. novembra 2021. godine.

Jarac želi merljive rezultate i posebno je skeptičan prema nedokazanim konceptima koje Jupiter idealistički može gurati u prvi plan, a sada će mu to biti onemogućeno.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

U ličnom aspektu, ovo je dobro vreme da se ideje o kojima ste puno govorili sada materijalizuju.

Na globalnom aspektu ne očekujte promene, usmerite se, kako je rečeno, na lični rast.