Godina 2021. vam ne daje puno nade, ali svejedno je reč o spoljnim manifestacijama i ne kažu kako ćete se osećati.

Suština indijske astrologije je da shvati da su spoljne promene ionako samo polariteti sa kojima se identifikujete onoliko koliko shvatate da su spoljni sadržaji samo manifestacija onoga čega svesno iznutra nije svesno.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Godina započinje Kalasarpa jogom ili položajem gde su sve planete na jednoj polovini, što znači da su stavljene u dva karmička čvora i diktiraće događaje u prvim mesecima sledeće godine.

Pročitajte i ovo: Želite život iz bajke? Evo zašto ne uspevate da ga ostvarite!

Ovde je važno naglasiti da će Rahu biti glavni u pomenutoj akciji.

Materijalistički deluje u odnosu na Ketu, što znači da će ova godina biti pod izrazito materijalističkom akcijom, koju podržava i Jupiter u Jarcu, koji zbog svog položaja ne može da da duhovnu podršku.

Pročitajte i ovo: Pazi koga biraš (za ulogu žrtve!)

Može biti izuzetno napeto od kraja februara do sredine aprila, kada će Rahu ući u vrlo težak rat sa Marsom, koji donosi impulsivnost i snažne sukobe koje možemo da osetimo u svetu.

Žene u ovom periodu treba da budu oprezne ako prekidaju veze, tj. da impulsivno ne prekidaju veze. Tada mogu nastati velike projekcije ili iluzije koje će se projektovati na muškarce.

Jupiter će preći u znak Jarca i ući u Vodoliju 5. aprila 2021. prema vedskoj astrologiji – Đotišu.

Pročitajte i ovo: Emocionalna previranja i fizičke manifestacije napada panike

Jupiter u tranzitu je vrlo brzo prošao kroz tri znaka (Strelac, Jarac, Vodolija) u okviru jedne vedske kalendarske godine Sarvari, tačnije, samvatsara je vedska godina koja je u indijskim kalendarima definisana kao period u kome se tranzitni Jupiter meri vremenom iz jednog sazvežđa u odnosu na njegovo srednje kretanje.

Pročitajte i ovo: Da li je gore pogrešiti ili nikad ne probati? – ljubavna priča #4

Traje od 24. marta 2020. do 25. marta 2021. Inače, prema vedskom kalendaru, prolazak Jupitera kroz tri znaka izuzetno je loš znak za ceo svet, što se zapravo tako i dogodilo, a ova akcija će se nastaviti i ove godine.

Dakle, simbolično nosi recesiju, zatvaranje mnogih industrija, kolaps ekonomija, rast stope kriminala, anarhiju, što u nekim delovima sveta takođe može ugroziti proizvodnju hrane.

Pročitajte i ovo: Ljubav na seoski način – ljubavna priča #6

Takođe, Jupiter prolazi kroz oslabljeni znak koji ne daje puno pozitivnosti u svetu. U znaku Jarca pravda će biti uskraćena mnogim ljudima. Ova pozicija jača tiraniju koja će potisnuti glas naroda iako će se ljudi tome usprotiviti, a nešto će se voditi kroz Vodoliju od aprila do septembra i pred kraj godine.

Pročitajte i ovo: Tuga dolazi kasnije  – ljubavna priča #7

Korupcija ulazi u sve glavne pore zemlje u svim aspektima.

Kao što je rečeno, pravda će biti uskraćena mnogima jer je Jupiter slab u Saturnovom znaku. Jedan politički lider biće ugrožen, možda smrtno, ali to svetu neće značiti toliko.

Jupiter brzo prelazi u znak Jarca i ulazi u Vodoliju 5. aprila 2021, ali retrogradno počinje da se kreće 20. juna 2021. i ponovo ulazi u znak Jarca 15. septembra 2021.

Tokom retrogradnog perioda Jupitera, Saturn će takođe biti u retrogradnom hodu u blizini što će opet frustrirati one koji se bore za pravdu, pa će, kao što sam rekao, doba Vodolije biti slabo.

Pročitajte i ovo: Detaljan vodič za zavođenje žena – o čemu treba da vodite računa i šta žene žele

Dakle, retrogradni pokreti govore o povratku sličnih događaja iz ove godine ili ograničenju ljudskih prava.

Takođe, pravna, finansijska i socijalna pitanja neće biti rešena.

Pročitajte i ovo: Nasilje u adolescentnim vezama i uloga roditelja – od romantične ljubavi do nasilja

Za to vreme, Merkur takođe prelazi u retrogradni hod koji dalje odlaže potpisivanje ugovora, papire, dokumente, komunikaciju i planiranje.

Saturn je najmoćniji u svom znaku i nadjačaće loše postavljeni Jupiter kada se vrati u Jarca.

Cene zlata neće rasti toliko, a potražnja i prodaja mogu znatno pasti.

Pročitajte i ovo: Emotivne blokade, odbrambeni mehanizmi i realna sposobnost shvatanja problema

Ekspanzivnost Jupitera je ograničena u Jarcu jer su naše misli ograničene na ideje koje se zapravo mogu pretvoriti u stvarnost. Jarac želi merljive rezultate i skeptičan je prema novim i nedokazanim idejama.

Pročitajte i ovo: Čemu nas uči nesrećna zaljubljenost

Poslednji put kada je Jupiter prošao kroz Jarca (početkom 2009. godine), bio je povezan, kao i sada, sa malignom planetom Rahu, koja je donela nesrazmernu korupciju koja je tada, kao i sada, bila normalna.

Ovo je vreme neizmerne korupcije i prevare.

Saturn sada želi da se usredsredite na praktičan rad. Oni koji su u poslednje vreme puno meditirali, sada mogu lakše neke ideje da pretoče u stvarnost.

Jupiterov tranzit u Jarcu zahteva da planiramo dugoročno.

Pročitajte i ovo: Rad na prevazilaženju depresije

Svako novo preduzeće ili projekat koji je pokrenut neće doneti trenutne rezultate već donosi dugoročni povratak. Biće jačih akcija udruženja za zaštitu životne sredine, a sa Vodolijom će mnoge preplaviti sloboda, naročito ona će se pojačati od kraja novembra.

Pročitajte i ovo: Zašto narcisoidnost dominira odnosima – pogubni obrasci ponašanja koje ne otpuštamo

Klima će biti hladnija, možemo očekivati ekstremnije događaje koji su se nedavno dogodili sa ovim tranzitom.

Zapadno i jugozapadno priobalno područje mnogih zemalja proći će gore sa prirodnim katastrofama.

Nemirima će i dalje biti pogođene Sjedinjene američke države. SAD su pod uticajem Sadha satija i doživeće velike promene.

Kina neće rasti toliko ekonomski kao ranije, BiH će proći kroz transformacije zbog Sadha sati u kojem se nalazi, a Slovenija i Hrvatska su pod snažnim uticajem Saturna i Marsa i povratka Saturna nakon 30 godina u istom znaku.

Pročitajte i ovo: Zašto nas praznici uvlače u depresiju i kako da se izborimo sa njom

To znači da će pandemija i kriza uzdrmati ove zemlje, ali najviše zbog korumpiranog sistema.

Kretanje Marsa govori nam da je najgore kada se sretne sa svojim neprijateljem Rahuom koji već loše deluje na Jupiter, a od juna do 21. jula ponovo će biti jak i donositi sukobe u svetu.

Pročitajte i ovo: Uzroci odsustva ili smanjene seksualne želje i kako se izboriti sa problemom

Ovo je godina u kojoj je potrebno biti praktičan i usredsređen na unutrašnji rad, jačanje vrednosti i delovanje u mikro-jedinici pokazujući svojim primerom.