Venera će biti 40 dana retrogradna, blizu je Saturna znaku Jarca, što znači da momentalno imamo dupli aspekt koji donosi situacije, misli i osećaje prošlih izgubljenih odnosa.

Evo kako to izgleda na primeru.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Jedan klijent koji ima Saturna ili karmičku planetu u aspektu odnosa mi kaže da momentalno sanja partnerke iz prošlosti nekoliko dana. Ovo su retke situacije i pokazuju nam kako je ovaj aspekt Venere jači kod onih osoba koji imaju karmičke planete u kući odnosa.

Pročitajte i ovo: Kako da najbolje iskoristite RETROGRADNU VENERU prema svom horoskopskom znaku

Kod ove osobe koja je mislila da je prošle veze ostavila iza sebe pokazuje nam činjenicu da ljubavi imaju svoj dublji značaj i da ih ne možemo izbrisati samo našim odlaskom iz odnosa.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU (19.12.2021. – 29.01.2022.) – Pali anđeo

Za neke ovaj aspekt neće imati jače delovanje, ali za one koji imaju istančan osećaj za odnose, osetiće ga sigurno. Kod ove osobe se javila seta za takvim odnosima i načinima voljenja koji su ga tada ispunjavali, načini voljenja koji su tada jedino bili mogući na nivou na kojoj su ti partneri bili.

Nesvesno ili kako Indijci kažu alaya riznica pothranjenih iskustava svesti, ponovo izvlači na videlo izgubljene i neostvarene ljubavi kako bismo sagledali te odnose iz drugačije perspektive u kontekstu vremena i tadašnjih mogućnosti voljenja.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU od 19.12.2021. do 29.01.2022. – Sudbinski susreti i ljubavne krize

Jaka sećanja na karmičke odnose pokazuju kako delovi nas ostaju povezani s osobom s kojom smo bili.

Ljubav zakopana u našim pothranjenim sećanjima ili nesvesnom koji nakratko ožive u konstelacijama kako bi mogli osetiti načine voljenja i nadograditi ih novim pogledima na ljubav.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Naime, ljubavi ne umiru, one se transformišu u nešto novo, ali ako ih ne shvatamo onda se vraćaju s ovim konstelacijama kao nešto toksično što ne dopuštamo da se transformiše.

Velika većina odnosa funkcioniše na taj način, tako da su ova sećanja neugodna i krivo se tumače.

Oni koji s njima ne razgovaraju i ne prihvataju ih, ostaju zarobljenici prošlosti i toksičnog okrivljavanja prošlosti, osuđujući aktere koji su doveli do toga, neprihvatajući činjenicu, da ljubav raste i ne može se zadržavati na onom što je loše.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU – Na ljubavnom planu očekuje nas vrlo buran period do marta 2022.

Projekcije ljubavi bole jer je teško prihvatiti odgovornost da se volelo ono što smo hteli od partnera, nije došlo do razmene i osećaj da smo mogli više, u stvari, ovaj tranzit pokazuje da nismo bili zreli za ljubav.