K.G. Jung je u astrologiji video otisak arhertipova u svakoj osobi tj. kako će shvatiti život i kroz život osvestiti njihovo delovanje.

Evo jednog primera kojeg oni koji uče Đotiš ne bi smeli jednodimenzionalno da shvataju, ali u ovom primeru se poklopilo nekoliko ponavljanja koje onda astrologu daju za pravo da ovo tumačenje može sa sigurnošću potvrditi.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Ela je imala Sunce u sedmoj kući, što znači autoritativan muškarac. Astrološki, Ela vidi samo takve muškarce u životu, za ostale muškarce je slepa.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Većina ljudi, što potvrđuju hiljade primera koje sam imao prilike susresti na konsultacijama, upravo biraju takvu osobu koju im određuje sedma kuća. To je ono što treba da spoznamo i u toj kući ne vidimo jasno.

Sweet Ice Cream Photography

Za Junga to je Senka partnera i sada dolazimo do psihološkog objašnjenja. Ela dolazi do svog autoritativnog profesora koji joj zadaje težak zadatak u jednom seminaru koji joj previše zadire u njen komplikovan odnos sa ocem.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Ela vrši transfer na profesora i zavodi ga. Njena želja da deluje seksualno, u stvari, je njen odbrambeni sistem od suočavanja viđenja stvarnog oca i pokušaja da prepozna stvarnog partnera. Ona traži sliku oca s kojom bi se mogla vratiti u sigurnost detinjstva.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

To je jedan oblik ponavljanja prisiljavanja unutar transfera i izraz Eline potrebe za seksualnim simbolom, u kojem velika strast služi kao zamena za uočavanje stvarnosti odnosa.

Foto Kaci Baum

Elin zbunjeni seksualni identitet je narcisoidna odbrana od doživljenih iskustava u odnosima i nepodnošljivih frustracija u fazi odrastanja u odnosima, od roditelja do bivših partnera.

Pročitajte i ovo: Sloboda u vezi i zašto je brkaš sa narcisoidnošću

Na kraju, Ela je uspela da vidi ovaj odnos i zakoračiti u stvarne odnose koji donose i stvarnu ispunjenost.