U sredu, 15. februara, obeležava se Svetski dan dece obolele od raka!

Tim povodom, NURDOR, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka organizuje humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije. Uz prigodan program i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će predstaviti novu dobrotvornu akciju, u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu.

Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena drugoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Sve informacije o humanitarnoj akciji – Stare stvari za novu nadu – dostupne su na zvaničnoj internet stranici udruženja NURDOR.

Svakoga dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, a svake sedmice jedno umre od te bolesti.

Tačno u 13 sati biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama. U Beogradu, centralna manifestacija biće organizovana na trgu Republike, od 12 do 14 sati.

Osim u Beogradu, tog dana, humanitarne akcije podrške NURDOR organizuju se i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Paraćinu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Ivanjici, Požarevcu, Valjevu, Ubu, Lajkovcu, Malom Zvorniku, Rekovcu, Prijepolju, Kladovu, Trsteniku, Rumi, Bačkoj Palanci, Kikindi, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Pirotu, Aleksincu, Vranju, Prokuplju, Novom Pazaru, Lebanu, Surdulici, Boru, Vrnjačkoj Banji, Žablju i Lazarevcu.

Kampanja „I ja se borim“, koju je udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta i aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta – za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.